Eurocopa

Històric Lamine Yamal

Fase de classificació per a l’Eurocopa 2024. Lamine supera el rècord de precocitat anterior de Gavi amb la selecció espanyola i, a més, marca el seu primer gol com a internacional

Geòrgia 1 Espanya 7

GEÒRGIA:Mamardashvili, Gocholeishvili (Sazonov, 77’), Kvirkvelia, Kashia, Azarovi (Dvali, 60’), Lobjanidze (Davitashvili, 46’), Aburjania (Chakvetadze, 46’), Gagnidze (Mekvabihvili, 46’), Kvaratskhelia, Kiteishvili, Mikautadze.ESPANYA:Unai Simón, Carvajal, Le Normand, Laporte, Gayà, Gavi (Merino, 58’), Rodri (Zubimendi, 72’), Fabián, Asensio (Lamine Yamal, 44’), Morata (Joselu, 72’) i Olmo (Nico Williams, 44’).GOLS:0-1 (22’) Morata. 0-2 (27’) Kvirkvelia, en pròpia porta (27’). 0-3 (38’) Dani Olmo. 0-4 (40’) Morata. 1-4 (49’) Chakvetadze. 1-5 (65’) Morata. 1-6 (68’) Nico Williams. 1-7 (74’) Lamine Yamal.ÀRBITRE:D. Siebert (alemany) .T.G.: a Kashia, Arbujania, Kiteishvili, Kvaratskhelia, Chakvetadze, Gavi, Zubimendi.

Lamine Yamal és tocat per la vareta màgica. Debut històric amb la selecció espanyola. Després que mesos enrere debutés en partit oficial amb el Barça el 29 d’abril del 2023 contra el Betis, aquesta nova temporada 2023/24 està sent la de la seva gran eclosió com a futbolista. Impacte total. En el trofeu Joan Gamper contra el Tottenham ja va enamorar i en aquest inici de lliga està essent una de les grans sensacions. Tres titularitats en quatre jornades. Lamine està fent història. Primer al Barça i ara a la selecció espanyola, perquè el blaugrana va convertir-se ahir en el jugador més jove de tots els temps a debutar amb l’absoluta en partit oficial. Debut somiat contra Geòrgia perquè, a més, Lamine va marcar el seu primer gol com a internacional. Devorador de rècords.

Lamine va ser suplent, però Luis de la Fuente li va donar l’oportunitat de debutar en el minut 44, entrant per Marco Asensio. En aquell precís moment va superar Gavi. El de Los Palacios ostentava fins ara el rècord de precocitat des d’aquell debut a San Siro el 2021, als 17 anys. Lamine, amb el dorsal 19 a l’esquena, l’ha superat amb 16 anys i 57 dies. Va ser ell qui va tancar la golejada amb un gol en el minut 74, assistit per Nico Williams.

Espanya va atropellar Geòrgia per 1-7, amb un hat-trick de Morata, un gol de Kvirkvelia en pròpia porta i gols de Dani Olmo, Nico Williams i el citat Lamine Yamal. Dimarts, dia 12, Espanya torna a jugar un partit de la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024, aquest cop contra Xipre (20.45 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)