Més futbol

Fermesa de les futbolistes per un canvi de paradigma

Cas Rubiales. Les jugadores de la selecció espanyola exigeixen un canvi real dins la federació i paralitzen la convocatòria per a la Nations League, just el dia en què el jutge prohibeix a Luis Rubiales acostar-se a menys de 200 metres de Jenni Hermoso mentre la causa estigui oberta

Continua declarat l’estat de setge al voltant de la Federació Espanyola de Futbol i de la selecció espanyola femenina. La ferida continua ben oberta. La dimissió del president Luis Rubiales i la destitució del seleccionador Jorge Vilda semblava que podien frenar l’hemorràgia, però no ha estat el cas. Les jugadores exigeixen un canvi profund real. La guillotina ha tallat els dos caps més importants, però les internacionals volen que la neteja dins la federació arribi també sota les catifes.

Trenta-nou jugadores, entre les quals hi ha pràcticament totes les actuals campiones del món –21 de les 23–, van comunicar ahir a la FEF que no formaran part de la pròxima convocatòria de la selecció espanyola, perquè consideren que els canvis efectuats en aquest organisme no són suficients. Les futbolistes van emetre un comunicat en què exigeixen una reestructuració de l’organigrama del futbol femení, una reestructuració del gabinet de presidència i secretaria general, una reestructuració de l’àrea de comunicació i màrqueting, i una reestructuració de la direcció d’integritat. “Les jugadores de la selecció espanyola en tot moment hem tingut una actitud oberta al diàleg, buscant transmetre uns motius clars i argumentats que entenem necessaris per poder realitzar la nostra feina amb el màxim nivell de respecte que mereixem. [...] A dia d’avui, tal com hem transmès a la federació, els canvis que s’han produït no són suficients perquè les jugadores ens sentim en un lloc segur, on es respecti les dones, s’aposti pel futbol femení i on puguem donar el nostre màxim rendiment. [...] Creiem que és el moment de lluitar per mostrar que situacions i pràctiques viscudes recentment no tenen cabuda en el nostre futbol ni a la nostra societat, que l’estructura actual necessita canvis i que ho fem per ajudar les properes generacions perquè puguin tenir un futbol molt més igualitari i a l’altura que ens mereixem”, expliquen en un extracte del comunicat.

L’escrit de les jugadores va obligar a un canvi d’agenda important en el dia d’ahir. La presentació de Montse Tomé com a nova seleccionadora, prevista per ahir a les quatre de la tarda, es va suspendre. També va quedar frenada la llista oficial que Tomé havia de fer pública per als partits de la Nations League contra Suècia i Suïssa dels dies 22 i 26 de setembre. Els dos finalistes de la Lliga A de la Nations League seran els dos equips europeus que acompanyaran França en els Jocs Olímpics de París 2024.

En paral·lel, Claudia Zornoza (Real Madrid) va anunciar la seva decisió personal de retirar-se de la selecció, una decisió que assegura que tenia meditada des d’abans del mundial. Ni ella ni Athenea del Castillo van signar el comunicat.

La FEF també va emetre un comunicat en què queda ratificada la figura de l’actual president en funcions, Pedro Rocha, fins a la convocatòria de les pròximes eleccions i en què es vol deixar de manifest que l’organisme es veu legitimat “per continuar fent canvis imprescindibles que recuperin el funcionament de l’entitat”. “Aquesta institució està convençuda que les transformacions són necessàries i, per això, es faran amb la màxima celeritat possible, de manera progressiva”, diu l’escrit.

I tot aquest sidral, just el dia que Luis Rubiales estava citat a declarar davant l’Audiencia Nacional. L’expresident continua ferm en la seva posició que el petó sí que era consentit i va dir ahir que tampoc han existit coaccions a Jenni Hermoso. El jutge Francisco de Jorge prohibeix a Rubiales acostar-se a menys de 200 metres de Jenni Hermoso mentre durin les diligències. És una mesura cautelar presa a petició de la fiscalia i la acusació particular.

PAS FERM

Les jugadores exigeixen foc nou real dins la FEF i posen l’organisme contra les cordes

RESPOSTA DE LA FEF

La federació ratifica Rocha fins a les eleccions i demana que es rebaixi la tensió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)