Champions

Evanilson activa el Porto amb un 'hat-trick' (1-4)

El Porto no ha desaprofitat l’oportunitat de distanciar-se del Xakhtar en la segona posició després de la derrota dels ucraïnesos a camp del Barça. El conjunt portuguès ha superat l’Anvers a domicili gràcies a una segona part de vertigen en què ha remuntat un 1-0 (1-4). El conjunt de Mark Van Bommel pràcticament diu adeu a la competició europea, ja que és cuer amb zero punts: hauria de guanyar-ho tot i potser ni així en tindria suficient.

El Porto s’ha vist sorprès per l’Anvers en la primera meitat. Els portuguesos, que han reclamat un penal que l’àrbitre ha revisat al VAR, han vist com els belgues s’avançaven passada la mitja hora de joc amb un bon gol d’Alhassan Yusuf (37’). L’Anvers ha començat a somiar, ja que en aquells moments hi havia un triple empat a tres punts entre ells, el Xakhtar i el Porto.

L’equip de Sergio Conceiçao s’ha encarregat d’esfumar totes les il·lusions dels locals en una segona part letal. La reacció del Porto ha estat extraordinària davant un Anvers que s’ha vist cada vegada més superat a mesura que passaven els minuts. Evanilson ha igualat l’electrònic en la primera acció del segon temps (46’). A partir d’aquí, el partit ha estat un setge constant dels portuguesos a la porteria de l’Anvers –i això que el VAR ha rectificat un penal a favor del Porto que podria haver fet més gran la ferida–. Tan sols vuit minuts després de l’1-1, Eustaquio ha avançat el conjunt visitant amb un bon xut ajustat al pal (. Però el protagonista del partit ha estat Evanilson, que s’ha encarregat de matar el partit amb dos gols més (69’ i 84’).

El Porto és segon amb 6 punts, tres menys que el Barça. En la següent jornada, els portuguesos rebran l’Anvers a Do Dragão.