L’Olot supera la Rapitenca gràcies a un doblet d’Ufano (1-2)

L’Olot ha sumat els tres punts de la seva visita al camp del cuer, la Rapitenca (1-2). Un doblet de Pablo Ufano ha estat clau per assegurar tres punts vitals per oblidar la primera derrota de la temporada contra el Prat a casa en el temps afegit. Els olotins seguiran una setmana més líders amb un punt d’avantatge respecte l’Hospitalet i quatre amb el Tona. Precisament els riberencs han vençut als osonencs (1-2) en el duel de la jornada a la part alta.

En els primers compassos de la primera part, l’Olot ha estat el clar dominador del joc. Això li ha permès apropar-se a l’àrea de la Rapitenca fins que en el minut 11, un servei de banda de Bigas l’ha pentinat un futbolista olotí al primer pal i Ufano, també amb el cap, ha fet el 0-1. Els de la Garrotxa han continuat controlant el joc i mantinguen lluny de la seva àrea al rival. Maynau ha disposat d’un parell d’arribades, una de clara amb un xut creuat, i Marc Mas també ha pogut establir el 0-2 que hagués mig sentenciat el partit. Però quan menys perill generava la Rapitenca, una pèrdua de Maynau al mig del camp ha permès a Pachu iniciar una contra que Airam ha executat amb un bon xut a l’escaire de Batalla (36’).

En la segona part, la igualtat ha estat la nota predominant però la Rapitenca ha estat el primer equip en avisar amb una doble ocasió d’Airam claríssima. El davanter ha rematat al pal de la porteria de Batalla i el refús tampoc l’ha sabut endreçar a la xarxa (49’). L’Olot s’ha tret la son de les orelles i ha pogut fer l’1-2 que seria definitiu tot just en el 56, quan Blázquez ha fet una bona centrada des de la banda dreta i Ufano, molt oportú entre un bosc de cames, ha pogut fer el seu doblet particular pr segellar un triomf garrotxí que s’ha hagut de treballar, sobretot en el tram final, des de la defensa.

En alguna ocasió esporàdica, els de Pedro Dólera han pogut ampliar l’avantatge a través de Forés, que ha rematat per damunt del travesser (64’) o un xut des de la llarga distància de Roquet.