Champions

El Xakhtar s’imposa a l’Anvers i pressiona el Barça (1-0)

Triple empat en el Grup H de la Champions. El Xakhtar no ha fallat contra l’Anvers (1-0) i ha igualat al Barça i al Porto al capdavant de la classificació amb 9 punts, a l’espera del que facin els blaugrana i els portuguesos aquesta nit (21h) a Montjuïc. El Barça necessita la victòria per segellar la classificació als vuitens. Un triomf també permetria als culers certificar virtualment el primer lloc.

El Xakhtar ha sortit decidit a buscar la victòria, i en el minut 3 de partit Newerton ja ha disposat de la primera ocasió amb un xut al segon pal que ha marxat desviat. Els ucraïnesos han continuat amb una marxa més, i el gol no ha tardat a arribar. En el minut 12, Matviyenko ha rematat a la perfecció la centrada de Zubkov a pilota aturada per situar l’1 a 0 en el marcador. Malgrat aquesta diana matinera, l’Anvers no ha abaixat els braços i ha intentat igualar el matx amb alguna ocasió clara que ha tret Riznyk sota pals. Abans de marxar als vestidors, els locals han perdonat el segon amb una rematada de cap de Sudakov que ha sortit fregant el travesser.

A la represa, l’Anvers ha sortit amb una altra cara, portant el pes del joc i arribant amb més insistència a l’àrea rival. Tot i això, els de Van Bommel han tornat a deixar en evidència la fragilitat defensiva en el 60’, quan han donat totes les facilitats a Stepanenko perquè aquest estavellés l’esfèrica al travesser. En els darrers instants del duel, l’Anvers ha buscat a la desesperada emportar-se premi, però els ucraïnesos no han donat cap opció i s’han endut els tres punts gràcies al gol matiner de Matviyenko.