Més futbol

Aitana, favorita

The Best. La migcampista i Giráldez, candidats ferms a endur-se el guardó a millor jugadora i entrenador femenins

La FIFA va fer oficials els candidats a guanyar els premis The Best 2023, que s’entregaran en una cerimònia a Londres el 15 de gener. Entre les onze categories destaquen Aitana Bonmatí i Jonatan Giráldez, que són ferms candidats a endur-se el guardó com a millor jugadora i millor entrenador de futbol femení. La migcampista catalana competirà contra una companya d’equip, Jennifer Hermoso, i amb la davantera colombiana del Madrid, Linda Caicedo. Per altra banda, Giráldez tindrà com a rival l’entrenadora del Chelsea, Emma Hayes, i Sarina Wiegman, seleccionadora d’Anglaterra. Després de guanyar la lliga espanyola i la Champions, Aitana i Giráldez tenen molts bitllets per ser els grans vencedors de la nit. En el premi a la millor portera, Cata Coll també aspira al guardó, juntament amb Mackenzie i Earps.

En la categoria de millor jugador, Messi, Haaland i Mbappé són els tres candidats. El principal candidat a guanyar el guardó és Haaland, que va aconseguir el triplet amb el City el curs passat.

Si mirem a les banquetes masculines, el català Pep Guardiola té molts de números per alçar el premi, i competirà amb Luciano Spalleti (Nàpols) i Simone Inzaghi (Inter de Milà). La FIFA també premiarà la millor afició (Fan Award), el joc net i el millor onze masculí i femení (FIFAPRO World 11), en els quals es preveu més blaugrana.

Millor jugador
Messi, Mbappé i Haaland
Millor jugadora
Caicedo, Aitana i Hermoso
Millor entrenador masculí
Guardiola, Spalletti i Inzaghi
Millor entrenador femení
Giráldez, Hayes i Wiegman
Millor porter
Ederson, Courtois i Bono
Premi Puskás
J.Enciso, Madruga i N. Santos
Millor portera
Mackenzie, Cata Coll i M. Earps
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)