L’Olot i el Girona B es reparteixen els punts (0-0)

El duel gironí de la jornada s’ha viscut aquesta tarda al Municipal d’Olot entre els garrotxins i el Girona B (0-0). Els dos equips han disposat de bones ocasions, però els de Sergi Mora acaben demanant l’hora amb un conjunt local que persegueix la victòria fins al final.

Els primers quaranta-cinc minuts s’han repartit les oportunitats en un matx on els dos conjunts els hi ha costat situar bé la pressió al mig del camp. L’Olot ha avisat primer amb una bona arribada per l’esquerra de Fores que Lucas García, atent en la sortida, ha evitat el xut. L’acció ha sigut desafortunada perquè el futbolista local ha hagut d’abandonar amb ambulància el Municipal d’Olot per una fractura a la clavícula després del xoc amb el porter del filial gironí. En el seu lloc, ha entrat Maynau al minut 10. Abans, però, l’Olot l’ha tingut amb un xut de Marc Mas a dins l’àrea. El català ha aprofitat una jugada embolicada per finalitzar, la defensa del Girona l’ha desviat a córner.

Els de Sergi Mora han pogut robar i córrer. Fet que els locals volien evitar. Almena ha filtrat a Almansa que en un xut escorat ha fet treballar a Mourin. Eren uns minuts de tempteig pels dos equips que no volien perdre el control del matx. Al minut 25, l’àrbitre del matx ha anul·lat un gol a Enric Garcia per fora de joc d’Almansa en l’acció prèvia de xut d’Almena. La resposta ha estat a les botes de Mas que també ha provat sort des de la distància, Lucas l’ha aturat al pal llarg. Bigas ha vist la primera groga passada la mitja hora de joc i la primera part ha conclòs amb un Girona intentat jugar en la transició.

La represa ha començat amb un intercanvi d’ocasions. Primer amb Enric Garcia des de la frontal i, dos minuts més tard, en un xut de primers de Maynau des de dins de l’àrea. L’esfèrica ha tocat l’exterior de la xarxa. La valentia local per banda permetia al Girona córrer al contracop. Barnils providencial ha blocat un xut de Wadi a dins l’àrea.

L’Olot ha sortit adormit, sobretot per banda esquerra on Alemena marcava les diferències. Al cinquanta-sis, el migcampista del Girona ha fregat el gol en una bona jugada individual. Els de Mora han posat una marxa més amb la pilota.

Pedro Dólera ha fet un doble canvi al quart d’hora de la segona, Blázquez i Ufano han sigut substituïts per Terma i Manzano. Bigas ha filtrat una bona pilota per Terma que no s’ho ha pensat i ha encarat a Monjo a dins l’àrea per acabar xutant a porteria. Eren bons minuts dels vermell-i-blaus que han fet enfonsar la línia defensiva dels gironins. Mora també ha posat pólvora ofensiva amb l’entrada de Minsu per Enric, minut 68.

Precisament el mitja punta trencava uns minuts sense aproximacions amb una rematada tímida concloent una transició. Ràpidament, Alegre ha perdut un duel a dins l’àrea amb Mas que ha estat lent en la definició. Era una ocasió molt clara per desfer l’empat i el Municipal d’Olot es posava les mans al cap. Shin ha entrat per Wadi, Mora situava un atac amb més mobilitat i sense una referència a dalt.

Als darrers minuts, el Girona ha aguantat el marcador i l’Olot ha buscat, sense encert, atacar els pocs espais dels rivals. Mora ha posat a Biel Farrés a la dreta per tancar més bé les centrades locals. Dólera insistia als seus homes d’estirar les línies cap amunt. El col·legiat ha afegit quatre minuts i els locals celebraven tots els córners a favor. Malgrat els espais que s’han generat al final, el resultat no s’ha mogut.