Més futbol

Els grans clubs europeus rebutgen la superlliga

La justícia europea ha dictat sentència aquest matí sobre el futur de la controvertida Superlliga que van impulsar l’abril del 2021 els presidents del Barça, el Madrid i la Juventus. Des que s’ha conegut la notícia, han estat diversos els clubs que han fet pública la seva posició respecte a aquesta competició. Excepte Barça i Madrid, tots remen en la mateixa direcció: el NO rotund al projecte.

Atlético, Manchester United, Bayern, Dortmund i el PSG han estat alguns dels grans equips europeus que han deixat clara la seva posició. L’Atlético, un dels 12 membres fundadors, ha assegurat que “el futbol europeu no la vol”. “Alemània, França, Anglaterra, Itàlia, Espanya (a excepció del Madrid i el Barça), etc no volen la Superlliga. Estem a favor de protegir a la gran família del futbol europeu”. A més, el club matalasser també ha mostrat el seu suport a l’ECA i la UEFA i ha assegurat que “han creat una societat que fa que no tingui sentit la consideració que la UEFA és un monopoli, ja que els clubs decideixen al 50% a qui es venen els drets de patrocini i televisió”.

Uns altres quatre grans clubs europeus també han manifestat el seu rebuig a la superlliga. El primer ha estat el United, que en un comunicat ha afirmat estar “plenament compromesos amb la participació en les competicions de la UEFA i amb la cooperació positiva amb la UEFA, la Premier League i altres clubs a través de la ECA”.

El Bayern s’ha expressat a través del seu director general, Jan-Christian Dreesen, afirmant que “donem suport a les competicions europees de clubs sota el paraigües de la UEFA. Així que un cop més està molt clar: la porta de la superlliga en el Bayern continua tancada”. Per la seva banda, el Borussia Dortmund, en paraules de Hans-Joachim Watzke, el president de la junta directiva, també ha estat contundent: “independentment de les discussions sobre el veredicte, no estem disponibles per a una superlliga”. Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG, també s’ha sumat al rebuig d’aquesta competició. “El PSG rebutja completament la superlliga. Com a institució europea orgullosa, el PSG dona suport als principis del model esportiu europeu, els valors de la competència oberta i la inclusió, i treballa amb totes les parts interessades reconegudes del futbol europeu, especialment amb els aficionats i jugadors, que són el cor del futbol”.

El Nàpols, a favor de la superlliga

El Nàpols és el primer equip que s’afegeix al Barça i el Madrid. Segons l’agència “ANSA”, el president del conjunt italià, De Laurentiis, que ha manifestat moltes vegades el seu descontentament amb els criteris de la UEFA, estaria “llest per participar en un diàleg amb altres grans clubs europeus i construir junts el nou projecte”. De Laurentiis fa temps que va al darrere d’una nova competició que trenqui el monopoli de la UEFA. La Juventus, que va començar els tràmits per sortir del projecte durant l’estiu passat, encara no s’ha posicionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)