Més futbol

Pep Guardiola

De títol en títol

Pep, l’incansable

Guardiola va fer més gran la seva llegenda com a entrenador amb la consecució del mundial de clubs, l’enèsim títol de la seva reeixida carrera

El tècnic de Santpedor, en el focus dels seus detractors les darreres setmanes, va tornar a donar una lliçó des de la gespa

Tres lligues espanyoles, dues copes del Rei, tres supercopes d’Espanya, tres lligues alemanyes, dues copes d’Alemanya, cinc Premier League, quatre copes de la lliga, dues copes FA, dues Community Shield, tres lligues de campions, quatre supercopes d’Europa i quatre mundials de clubs. Tot plegat, en 15 anys. Des d’aquell dia que va agafar les regnes del millor Barça de la història fins al passat divendres, quan va tancar un 2023 màgic amb el Manchester City. Just quan Pep Guardiola i el seu equip estaven sent més qüestionats, amb quatre empats i una derrota els últims vuit partits abans de jugar el mundial de clubs, tots dos van venir a recordar que el segell del tècnic de Santpedor continua sent un èxit.

Alçar 37 títols –a més de guanyar la tercera divisió– és una autèntica animalada. L’obra de Pep, acabi quan acabi, quedarà per sempre penjada en el museu del futbol. Més concretament, dins la sala dedicada al futbol estètic, al que es basa en la pilota. El centre de tot. El 4-0 contra el Fluminense va ser l’enèsim èxit de Pep Guardiola, que recordarà aquest any per sempre: un triplet, supercopa d’Europa i mundial de clubs. Individualment, també va ser reconegut per la UEFA com a entrenador de l’any. Pocs dubtes hi havia.

Guardiola va aconseguir marxar de Barcelona amb 14 títols. A Manchester, on ha implantat el seu projecte més llarg, ja en suma 16. En contextos diferents. Al Barça arribava com l’artífex dels èxits del filial i com la figura que havia de fer ressorgir un equip que havia anat en decadència els dos darrers anys de Rijkaard. El de Santpedor va fer net, desprenent-se de Ronaldinho i Deco. Amb els de casa, els que hi havia, els que van arribar i amb el millor de tots, Leo Messi, Guardiola va revolucionar el món del futbol. A Anglaterra, hi va arribar amb tots els mèrits aconseguits al Barça i també al Bayern, on no va poder guanyar la lliga de campions. Era el títol que molts cops el perseguia. “Guardiola només té dues Champions.” Finalment, el passat mes de juny, va poder alçar la tercera. Va ser la cirereta al que ha construït a Manchester. El City és un club amb els diners suficients per fitxar estrelles, sí. Només cal pensar en els 100 milions pagats per Grealish i els prop de 60 invertits en Haaland. Però, amb jugadors de perfil diferent als que tenia en el Barça, Guardiola també ha pogut implementar una manera de jugar a futbol, reconvertint jugadors i fent-los millors. Pots tenir les eines, però les has de saber fer servir. No sabem quants anys de Pep queden, però la llegenda no para de créixer.

Estimat 2023
Amb el mundial de clubs aconseguit contra el Fluminense, Guardiola i el City van tancar un any de somni.
37
títols
suma Pep Guardiola al llarg de la seva carrera.
618
victòries
ha aconseguit el tècnic en 849 partits amb Barça, Bayern i City. Més del 70% dels partits.
15
anys
fa que va debutar com a entrenador professional. Va ser el 13 d’agost del 2008, en la prèvia de la lliga de campions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)