Més futbol

Mor Franz Beckenbauer als 78 anys

Franz Beckenbauer, una de les llegendes del futbol, ha mort als 78 anys, tal com ha informat l’agència de notícies alemanya DPA, citant fonts de la família. “Amb profunda tristesa, anunciem que el meu marit i el nostre pare, Franz Beckenbauer, ha mort pacíficament mentre dormia ahir diumenge, rodejat de la seva família”, explica.

Beckenbauer havia patit nombrosos problemes de salut en els darrers anys. Va sotmetre’s a dues cirurgies cardíaques i a un implant de maluc, a més de perdre la visió d’un ull. Arran d’això, s’havia allunyat de la vida pública.

Beckenbauer era el màxim exponent del futbol alemany. Com a jugador, va guanyar dues Pilotes d’Or (1972 i 1976), convertint-se en el primer defensa que ho aconseguia. A més, també va sumar nombrosos títols col·lectius. Amb el Bayern de Munic, va aixecar tres copes d’Europa, entre d’altres, mentre que amb la selecció alemanya va aconseguir l’Eurocopa del 1972 i el mundial del 1974. Anys més tard, el 1990, va ser campió del món com a seleccionador. També va ser president del Bayern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)