Més futbol

Elogis a una llegenda

Se’n va una icona. Reconeixements i mostres de condol per Franz Beckenbauer, mort als 78 anys

El futbol europeu ha perdut un dels seus grans exponents. Franz Beckenbauer, que va ser campió del món com a jugador i com a entrenador, va morir diumenge als 78 anys. El Kàiser és qui més ha marcat el futbol alemany, després de guanyar-ho tot amb el Bayern, amb tres copes d’Europa consecutives (entre el 1974 i el 1976), quatre lligues i quatre copes, una UEFA i una Intercontinental. Campió de l’Eurocopa del 1972 i del mundial del 1974 com a jugador, és considerat el reinventor de la posició de lliure –havia començat jugant de migcampista– i va guanyar dues Pilotes d’Or, reconeixement que no havia obtingut cap altre defensa. Com a seleccionador alemany, va ser finalista en el mundial de Mèxic i es va endur el títol en el d’Itàlia. Després va presidir el Bayern. Beckenbauer, que va ser investigat per sospites de corrupció en la federació alemanya i de frau en l’organització del mundial d’Alemanya, havia tingut nombrosos problemes de salut en els últims anys i s’havia allunyat de la vida pública.

Moltes reaccions

La mort de Franz Beckenbauer ha generat respostes múltiples en el món del futbol. “No hi ha paraules per expressar com de gran és el nostre dolor i el buit que ens deixa”, comentava el president del Bayern, Herbert Hainer. “Estic commocionat. Beckenbauer va reescriure la història del futbol alemany. El futbol alemany ha perdut la personalitat més gran de la seva història”, hi afegia el seu excompany Karl-Heinz Rummenige. “Tot el que ha aconseguit queda gravat en la història. I tot i la seva popularitat, sempre va tocar de peus a terra”, va dir el president de la FIFA, Gianni Infantino. “Va ser un honor compartir-hi bons moments al Bayern”, va comentar l’ara tècnic del Manchester City, Pep Guardiola. Els clubs catalans també es van afegir a les mostres de condol per la seva mort.

(Més informació a El Punt Avui.)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)