1a divisió

El Real Madrid remunta contra el cuer amb arbitratge escandalós

L’arbitratge que han perpetrat Hernández Maeso, sobre la gespa, i Hernández Hernández, al VAR, en el Real Madrid- Almeria ha estat escandalós. Farà parlar molt, el què ha passat aquesta tarda al Santiago Bernabéu, en la victòria del conjunt blanc (3-2) davant del cuer en un duel que s’ha decidit amb gol de Carvajal al minut 99. I és que el VAR i les decisions arbitrals li han rebentat el partit a l’Almeria, que anava guanyant 0-2 al descans. La segona meitat ha estat un esperpent arbitral amb decisions que han beneficiat al Real Madrid i l’han acostat a la remuntada que ha acabat culminant. Perquè és la primera vegada en aquesta lliga que el VAR intervé en tres ocasions per fer rectificar la decisió de l’àrbitre de camp i ha passat en 15 minuts i en accions que aixecaran polseguera perquè la que no ha estat un error arbitral, no era clara.

El VAR ha entrat primer per assenyalar un penal, que no és, favorable al Madrid, que ha estat el 1-2; després per anul·lar un gol a l’Almeria que hagués estat l’1-3 per una falta en l’acció prèvia a la diana; i, finalment, per donar per vàlid un gol de Vinicius, que ha estat el 2-2, que no queda clar realment si és mans o no. L’Almeria ha marxat indignadíssim i amb el seu tècnic, Gaizka Garitano, exuplsat.

La primera part del Real Madrid ha estat un desastre. No ha xutat a porteria rival i, a més, ha encaixat dues dianes. Ha marxat al descans perdent 0-2 amb dues dianes una al principi i l’altra al final de l’acte. Només començar Ramazani (1’) ha sorprès amb el primer quan es duien 38 segons. L’Almeria s’ha defensat ben endreçat i el conjunt dirigit per Carlo Ancelotti no ha estat capaç de posar-lo en dificultats, més enllà d’un parell de xuts llunys de Kroos a fora. Sí ha encertat Edgar (43’) amb una engaltada des de fora de l’àrea que ha anat a l’escaire.

I després del descans, el VAR doncs ha impulsat al conjunt blanc. Bellingham (57’) ha escurçat distàncies, marcant un penal assenyalat per unes mans d’un defensa de l’Almeria, que prèviament, ha rebut una claríssima falta de Joselu. Després, ha marcat Arribas, però el VAR ha cridat l’àrbitre perquè revisés la jugada anterior, per una falta de Lopy a Bellingham, que li ha posat la mà a la cara a Bellingham, per desfer-se de la seva pressió. El Madrid, per sota, ha seguit collant i ha aconseguit empatar via Vinicius (69’), invalidat inicialment per l’àrbitre, però atorgat després per l’intervenció del VAR. El brasiler ha semblat que ha rematat amb el deltoides, una part que ara és legal segons el reglament, però tampoc acaba de quedar clar per les imatges si impacta la pilota a l’espatlla o més avall, al braç, per la qual cosa seria mans. L’àrbitre ha anul·lat el gol en primera instància, però l’ha acabat donant, tot i no quedar clar si és mans o no. Finalment, amb el Madrid llançat, Carvajal (99’) ha acabat fent el 3-2.