Més futbol

Mor Gigi Riva, llegendari davanter de la selecció italiana

És el màxim golejador de tots els temps de l’ ‘azzurra’ i va convertir el modest Càller en campió de lliga

Dol al futbol italià i mundial. Després de la mort de Zagallo i Beckenbauer, una altra de les grans llegendes dels seixanta i els setanta, Luigi “Gigi” Riva (Càller, 1944) , ha mort als 79 anys en un hospital de la seva ciutat, on estava ingressat des del cap de setmana a causa d’un infart. El davanter, que també era conegut com el “Rombo di Tuono”, va esdevenir el màxim golejador de l’“azzurra” de tots tels temps amb 35 gols en 42 partits .

L’antic jugador va renunciar a ser operat pels riscos que suposava la intervenció coronària. Durant el matí, van informar els metges del centre, es trobava millor i fins i fins i tot va fer broma sobre el seu estat de salut, segons va informar l’agència EFE.

Riva era actualment el president d’honor del Càller, un modest club sard al qual va ajudar a portar a la glòria. Hi va jugar 315 partits entre el 1964 i el 1976 marcant 164 gols i liderant l’equip que ha aixecat l’única lliga de lla seva història, la temporada 1969-70. El davanter va ser el màxim golejador de la Sèrie A durant tres temporades (1966-67, 1968-69 i 1969-70). No va guanyar mai la Pilota d’Or però va ser segon el 1969 i tercer el 1970.

L’italià, un dels davanters més verticals que es recorden, va debutar amb la selecció el 1965. Va ser campió en l’Eurocopa del 1968 –va marcar un dels dos gols de la final contra Iugoslàvia– i va formar part de mític equip que va jugar la final del mundial del 1970 contra el Brasil de Pelé i companyia (4-1). Riva va l’autor a la pròrroga d’un dels gols de la semifinal contra Alemanya (4-3), considerat un dels millors partits de la història dels mundials.

Les reaccions a la seva mort no es van fer esperar, tot i que la notícia va arribar just quan començava ahir a la nit la final de la Supercopa italiana entre l’Inter i el Nàpols a l’Aràbia Saudita. Es va fer un minut de silenci abans de començar la segona part, que va ser poc respectat per l’afició saudita. Arrigo Sacchi el va descriure com “el millor davanter de la història d’Itàlia” i molts companys han recordat no només el seu talent sobre el camp sinó el seu tarannà i l’amistat que hi van mantenir tant en l’etapa com a jugador com posteriorment.

El 2015 el Càller va decidir retirar la seva samarreta amb el número 11 en honor seu. Mai va voler abandonar l’equip de la seva vida tot i que les grans potències del “calcio” el van voler fitxar a qualsevol preu, sobretot la Juventus. Riva va ser “team manager” de la selecció del 1990 fins al 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)