Més futbol

ESPORTS

Mor Artur Jorge, l’entrenador que va fer campió d’Europa el Porto

Com a jugador va destacar en l’altre gran del futbol portuguès, el Benfica

Dol al futbol portuguès. Una de les seves grans llegendes com a jugador i entrenador, Artur Jorge Braga de Melo Teixeira (1946), conegut sempre com Artur Jorge, va morir ahir pocs dies després de fer els 78 anys. Va tocar el cim com entrenador en la copa d’Europa del 1987 dirigint el Porto, que es va endur el títol en una final memorable contra el Bayern a Viena (2-1), recordada pel gol de taló de Madjer. Aquella va ser la primera copa d’Europa dels portuguesos abans que Mourinho aixequés el títol el 2003.

Jorge, admirat tant pels seguidors del Porto com pels del Benfica –grans rivals a Portugal– va ser un entrenador atípic ja que també era conegut per escriure poesia després de graduar-se en Filologia Germànica a la Universitat de Lisboa. La seva trajectòria el va portar a dirigir equips com el PSG, el CSK Moscou, el Tenerife i seleccions com Suïssa, Portugal i Camerun. En la selecció africana va viure el seu episodi més polèmic ja que va dimitir durant la fase de classificació del mundial del 2006 denunciant ingerències en les seves funcions. El seu palmarès inclou tres lligues al seu país, una a França i dues copes a Portugal.

Com a jugador va ser un golejador consumat en el Benfica però la competència en la seva posició li va impedir triomfar en la seva selecció. Les lesions, a més, no van deixar de perseguir-lo ja que va ser operat cinc vegades al genoll abans que es trenqués una cama, fet que el va portar a retirar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)