Més futbol

Llibertat provisional sota fiança per a Dani Alves

L’Audiència de Barcelona ha decidit aquest matí estimar el recurs que va presentar la defensa de Dani Alves i donar al brasiler la llibertat provisional sota fiança d’un milió d’euros fins que la sentència sobre el seu delicte de violació sigui ferma. A més, la secció 21 de l’Audiència de Barcelona ha decidit prendre mesures cautelars per evitar el risc de fuga de l’exfutbolista. Dani Alves haurà d’entregar el seu passaport i personar-se setmanalment al jutjat, i a més se li ha imposat una ordre d’allunyament i incomunicació cap a la víctima.

D’aquesta manera Dani Alves podrà sortir de la presó de Brians 2 fins que la sentència sobre el seu cas sigui ferma. El brasiler va ser condemnat fa un mes pel mateix tribunal a una pena de quatre anys i mig de presó després de violar el 30 de desembre de 2022 una noia a la discoteca Sutton de Barcelona. Des del mes de gener del 2023 va entrar en presó preventiva i, malgrat haver sol·licitat diverses vegades la llibertat provisional no se li havia concedit fins ara, quan està a les portes de complir un quart de la seva pena.

Ara, l’Audiència de Barcelona ha accedit a donar la llibertat provisional al brasiler fins que hi hagi una sentència ferma, i és que el tribunal considera que això no podrà passar abans de complir la meitat de la pena, és a dir fins d’aquí més d’un any. El motiu és que sobre la taula hi ha diversos recursos. D’una banda el de la defensa de Dani Alves que va presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència i demana l’absolució del futbolista, mentre que de l’altra banda la fiscalia i l’advocada de la víctima han presentat recursos demanant un augment de la pena de presó.

La llibertat provisional per a Dani Alves arriba després de la vista que s’ha celebrat avui i en què la fiscalia s’hi ha oposat, entenent que persisteix el risc de fuga del futbolista, però el tribunal ha considerat que amb la retirada del passaport i la personificació setmanal s’elimina aquest perill.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)