Més futbol

Iniesta es defensa de les acusacions sobre un deute amb la hisenda japonesa

El jugador assegura que està pendent de la resolució d’un procediment per doble imposició

Andrés Iniesta ha sortit al pas de les informacions d'alguns mitjans japonesos, que asseguraven que les autoritats fiscals del Japó li reclamen 580 milions de iens –uns 3,5 milions d’euros– per no haver declarat correctament els seus ingressos durant la seva estada al país. En un comunicat, el jugador argumenta que està pendent de la resolució d’un procediment per doble imposició en l’exercici 2018. “Sempre he actuat i actuaré d’acord amb la llei i la normativa vigent”, assegura. 

La cadena estatal NHK ha informat que a part d’iniesta, són dos jugadors més estrangers que van estar a les files d’algun equip japonès, als qui l’Agència Tributària del Japó els reclama diners per no haver complert amb les seves obligacions fiscals. La quantitat total sense declarar per part dels tres futbolistes, és de 2.100 milions de iens(12,7 milions d’euros).

Algunes fonts sense especificar citades per NHK informen que l’Oficina Regional d’Impostos d’Osaka, exposaven que el jugador de Fuentealbilla hauria deixat sense declarar uns 5,2 milions d’euros.

El comunicat d’Iniesta

“Davant de les informacions publicades al Japó respecte a una reclamació de l’Agència Tributària japonesa per una presumpta irregularitat fiscal, vull manifestar que:

-El debat de fons se centra en la meva residència fiscal de l’any 2018, en el segon semestre, com és públicament conegut, vaig canviar la meva residència al Japó després de fitxar pel Vissel Kobe.

-L’exercici 2018 vaig presentar declaració de renda a Espanya, per la renda mundial, d’acord amb la normativa interna aplicable. Als anys 2021 i 2022 l’autoritat fiscal japonesa va obrir una inspecció centrada en la discussió sobre la meva residència fiscal que va concloure considerant que era resident fiscal japonès per una part del 2018. La deute d’aquesta inspecció va ser efectivament satisfeta també.

-Com que la renda de tal període ha patit doncs una evident i gravosa doble imposició, vaig sol·licitar a través del meu equip d’assessors una petició d’inici de l’anomenat “procediment amistós” previst al Conveni de Doble Imposició entre Espanya i Japó. Aquest procediment està actualment en curs i esperem la seva ràpida resolució segons l’acord que arribin als dos Estats perquè em puguin tornar l’excés d’impostos pagats.

És per això que exigeixo respecte i cautela davant les informacions publicades, en espera que el procés es resolgui. Sempre he actuat i actuaré d’acord amb la llei i la normativa vigent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)