Territorial

El Barça regna en el MIC

MIC 2024. L’edició d’enguany del torneig internacional de futbol ha batut rècord amb 1.012 partits jugats en 5 dies, entre 412 equips de 39 països repartits en 9 categories diferents

1.012 partits i 5 dies després, el MIC tanca la 22a edició. El torneig internacional de futbol base més emblemàtic de Setmana Santa ha batut xifres de rècord en participants i assistència de públic als partits. I els que també han batut un rècord han estat els conjunts culers. Amb els 3 títols aconseguits enguany, el club blaugrana ja n’acumula 24 en total, que el converteix en l’equip que més vegades ha guanyat el torneig, superant a l’Espanyol, que en té 23.

Ahir, es van celebrar les últimes finals al municipal Palamós-Costa Brava entre l’Andorra i l’Olympique de Marsella (U18), el Girona i el Barça (U16) i l’Espanyol i l’Andorra (U14). I hi van assistir fins a 8.000 persones al llarg de tota la jornada. El matí va començar amb el partit dels més joves. Els periquitos es van endur la victòria, però van haver de guanyar-s’ho en la tanda de penals. Un gol matiner de Sergi Fontels els va fer anar per davant tot el partit, però, en l’últim minut del temps reglamentari, l’andorrà Adrián Serrano va fer el gol de l’empat. En els penals, l’Espanyol es va imposar per 6-5.

Els barcelonins es van coronar amb el tercer títol de l’edició d’enguany tot seguit, enfrontant-se al Girona. En aquest cas, el partit no va haver d’arribar a penals, però va anar de poc. El partit es va mantenir amb el 0 a 0 al marcador fins a l’últim sospir, quan Ebirama Tunkara amb un cop de cap va donar la victòria i el trofeu al conjunt culer. Els gironins es van quedar sense poder aixecar cap títol després de l’eliminació d’ahir (U19).

L’Andorra-Olympique de Marsella va tancar les finals del torneig. Els francesos van ser els primers a obrir la llauna amb un gol en la primera meitat de la mà d’Antonie Valero. Però l’equip tricolor no es va rendir i, abans de marxar al descans, Rodrigo Pociello va enviar la pilota al fons de la xarxa per igualar el marcador. Només començar la segona part, els andorrans van sentenciar el partit amb una diana de Naoufal El Hamir.

L’Espanyol (U14), el Barça (U16) i l’Andorra (U18) com a tres últims guanyadors del torneig se sumen als guanyadors d’ahir: Vila-real (U19), Fontsanta Fajo (F19), Atlético de Madrid (U15), Andorra (U13) i Barça (U12A i U12B).

Enguany, també s’ha celebrat la 10a edició del MIC Integra, competició entre 18 equips formats per persones amb altres capacitats, en què va sortir guanyador el FC Taina Sabadell després de les fases matinals a Vidreres i les finals, que es van celebrar ahir a la tarda a Palamós, novetat d’aquest any.

I aquesta novetat no ha estat l’única. En aquesta edició, s’han afegit quatre seus: Breda, Celrà, Maçanet de la Selva i Vilamalla, sumant-se als 40 municipis i els 56 camps que acullen el MIC. Més de 8.000 jugadors i 412 equips de 39 països han jugat durant aquests cinc dies de Setmana Santa repartits en 9 categories.

Maite Colomer, directora d’esdeveniments de MICSports, ha valorat positivament l’edició d’enguany. “Ha sortit un MIC de deu. Amb les xifres de rècord que presentàvem abans de començar, ens feia una mica de respecte i no sabíem si arribaríem a tot arreu, però ha acabat sortint tot rodó.” Ara, ja treballen per organitzar el torneig de l’any vinent i ja tenen equips que es volen inscriure al trofeu més emblemàtic de Setmana Santa.

ELS CAMPIONS
Juvenil A (U19) Vila-real
Juvenil B (U18) Andorra
Cadet A (U16) Barça
Cadet B (U15) Atlético de Madrid
Infantil A (U14) Espanyol
Infantil B (U13) Andorra
Aleví F. 11 (U12A) Barça
Aleví F. 7 (U12B) Barça
Femení (U19) Fontsanta
Integra Taina Sabadell
ELS SUBCAMPIONS
Juvenil A (U19) Girona
Juvenil B (U18) Olypique de Marsella
Cadet A (U16) Girona
Cadet B (U15) Vila-real
Infantil A (U14) Andorra
Infantil B (U13) Milan
Aleví F. 11 (U12A) Madrid
Aleví F. 7 (U12B) Espanyol
Femení (U19) F.Andorrana
Integra Espanyol
FASE CONSOLACIÓ
Juvenil A (U19) Farners
Juvenil B (U18) Herron
Cadet A (U16) F.Consultants
Cadet B (U15) Palmeiras
Infantil A (U14) Sarria
Infantil B (U13) Sant Celoni
Aleví F. 11 (U12A) City SC
Aleví F. 7 (U12B) BCN Sports Academy
Femení (U19) Central Los Angeles
Integra AE Badalonès

LA VALORACIÓ

Amb les xifres de rècord que presentàvem, feia una mica de respecte, però ha acabat sortint tot rodó
Totes les parts fonamentals han funcionat. Municipis, instal·lacions, la part esportiva, els transports i també l’allotjament
Ara, ja treballem per al MICFootball del 2025. Tenim equips que ja s’hi volen inscriure
Maite Colomer
directora d’esdeveniments de micsPORTS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)