Copa

L’Athletic guanya en els penals i treu la pols a la Gabarra

L’Athletic Club guanya la copa en la tanda de penals després d’empatar al final dels 120 minuts de joc (1-1, 4-2). El Mallorca s’avançava amb una diana de Dani Rodríguez (21’) i fins a l’inici de la segona part, Sancet no feia la igualada que seria definitiva (50’). En la tanda de penals, després d’un partit igualat i competit, Morlanes i Radonjic fallaven pel bàndol mallorquí mentre que Raúl García, Muniain, Vesga i Berenguer marcaven tots els llançaments bascos.

El partit ha començat igualat amb l’Athletic intentant imposar el ritme a còpia de possessió i amb un Mallorca còmode sense pilota. Les primeres ocasions han tardat en arribar però han estat del conjunt basc amb un parell de xuts de Ruiz de Galarreta (15’ i 17’). Poc després, els balears s’han espolsat la son de les orelles per fer un pas endavant. Muriqi ha provat un xut des de fora de l’àrea després d’una errada de Nico Williams (19’) i en dos corners seguits, els de Javier Aguirre han trobat el premi del 0-1 davant l’inoperància bilbaïna a l’hora de refusar contundentment. Després d’una primera rematada de Dani Rodríguez i una segona de Copete, Raíllo ha controlat a dins de l’àrea i ha cedit cap a Dani Rodríguez, que ha clavat la rematada a l’escaire esquerre de la porteria d’Agirrezabala (21’).

L’Athletic ha intentat reaccionar a la diana en contra però no ha trobat la manera de foradar un entremat defensiu mallorquí cada vegada més cohesionat. Això sí, els d’Ernesto Valverda han generat joc ofensiu a comptagotes a través de Guruzeta, que ha provat un xut de lluny després d’un refús (31’), Nico ha encertat a superar Greif però en fora de joc, fet que ha invalidat la diana (39’) i el propi Nico Williams s’ha plantat sol davant el porter després d’una passada de Galarreta però ha xutat al lateral de la xarxa (45+1’)

La segona part ha començat elèctrica. En el primer minut, Larin ha guanyat un cos a cos a Vivian que ha obligat a Agirrezabala a refusar a un lateral (46’). Quatre minuts després, Nico Williams ha recuperat una pilota i ha filtrat una passada que Sancet ha fet bona amb un xutàs a l’escaire, lluny de l’abast de Greif per fer l’empat a un gol (50’).

El Mallorca ha vist les orelles al llop i Aguirre ha intentat fer canvis que tornessin a estructurar el seu equip i el fes sòlid. Muriqi ha enviat una pilota al pal en una centrada forçada que havia sorprès tothom (53’). Però ha estat un miratge, ja que els germans Williams han començat a fer de les seves i a menjar terreny als balears, això sí, amb més intenció que ocasions clares de gol.

En el tram final dels 90 minuts, la por a fallar ha fet que cap dels dos equips assumís riscos i les ocasions han estat nul·les.

Igualtat màxima

En la pròrroga, el Mallorca ha fet un desplegament físic brutal per mantenir-se bé en defensa. Nico Williams ha estat molt a prop del gol en el 112 després d’una bona jugada de De Marcos, però Maffeo i la part exterior del pal ha salvat als mallorquins. En la jugada posterior, Muriqi ha fet una rematada marca de la casa que ha fet lluit Agirrezabala (113’), en les dues grans ocasions del temps extra.

En la tanda de penals Morlanes i Radonjic han fallat els seus llançaments mentre que els quatre dels bascos han acabat a dins de la porteria –Raúl Garcia, Muniain, Vesga i Berenguer.