Més futbol

Miranda embogeix

L'equip de Carlos Pouso està firmant una temporada de somni i s'ha convertit en l'equip de moda del futbol estatal

El Figueres del curs 2001/02 va ser l'últim equip de 2a B a classificar-se per a unes semifinals de la copa

A Miranda de Ebro encara no s'ho acaben de creure, el Mirandés classificat per a les semifinals de la copa i líder del seu grup de segona divisió B.

La realitat és que el conjunt dirigit per Carlos Pouso està firmant una temporada quasi perfecta fins ara. El Mirandés ja es va mostrar com un equip molt compacte i un dels millors de segona divisió B la temporada passada–només un penal en contra en el minut 86 a casa en l'eliminatòria decisiva per a l'ascens contra el Guadalajara va impedir que pugés a segona divisió A–, i aquest any sembla que és el de la consagració.

En la competició domèstica, el Mirandés és el primer classificat del grup dos de 2a B amb 46 punts, fruit de 13 victòries, 7 empats i 1 sola derrota, que el situen com un dels màxims aspirants a aconseguir, aquest any sí, l'ascens a la divisió de plata. Tant sols amb això ja s'estaria parlant d'una gran temporada del conjunt de Burgos, però a sobre s'hi ha afegit l'espectacular trajectòria en la copa. En les primeres eliminatòries no van tenir problemes per desfer-se –a partit únic– de l'Amorebieta, la Real Balompédica Linense, i el Logroñés, encara que el millor encara havia d'arribar. En els setzens de final, ja a doble partit, es van enfrontar amb el primer equip de primera divisió, el Vila-real, que acabaria cedint 3-1 en el global dels dos partits. En els vuitens, van topar amb el Racing de Santander, que també es va veure superat per un Mirandés que seguia sorprenent tothom. Llavors va arribar l'Espanyol, amb una eliminatòria boja que passarà a la història. A Cornellà-el Prat el Mirandés s'havia avançat amb un 0-2 que semblava definitiu, fins que els blanc-i-blaus van firmar una sorprenent remuntada en els últims minuts que va deixar el resultat final de 3-2. Dimarts, el camp d'Anduva va ser un altre infern, i quan el Mirandés ja s'estava acomiadant de la copa, un gol en el temps afegit de Caneda va tornar a obrar el miracle.

El Figueres, l'últim

En tota la història només dos equips de 2a B havien aconseguit classificar-se per a unes semifinals de la copa. El primer va ser el Logroño l'any 1931, que va caure contra l'Athletic, i el segon –i últim– el Figueres de la temporada 2001/02. Els figuerencs, que prèviament van eliminar el Barça, l'Osasuna, el Novelda i el Còrdova, van acabar caient en les semifinals contra el Deportivo de la Corunya, que finalment va ser el campió.

D'aquesta manera, si el Mirandés passés a la final de la copa, seria el primer equip de 2a B a fer-ho.

Es una gesta històrica. Miranda s'ho mereix, per lluitar fins al final com ho hem fet
Ramiro Revuelta
president mirandés
Ho hem aconseguit perquè sabíem que no era impossible. Tenim una cita amb la història
Carlos Pouso
entrenador del mirandés
“Això és una passada. Vull donar les gràcies a tota la gent que ens ha estat donant suport
Pablo Infante
capità del mirandés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)