1a femenina

L'Espanyol, campió

Copa Catalunya. L'equip blanc-i-blau es va endur el títol en vèncer en la final el Barça en els llançaments de penal, després que el partit, igualat i intens, acabés amb empat a un gol

barça1 (3)

espanyol1 (4)

L'encert en els llançaments de penal va donar ahir el títol de campió de la copa Catalunya a l'Espanyol, que va empatar contra el Barça en els noranta minuts (1-1) i que el va superar en la tanda, en què les blaugrana Vicky i Kenti i l'espanyolista Jamila van errar els seus llançaments. Malgrat fallar el seu xut, la portera blanc-i-blava Jamila va ser clau amb les seves aturades.

La final, disputada al Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat amb un bon ambient a la graderia, va ser dominada en la primera meitat pel Barça, que es va avançar amb un gol de falta directa de Soni. L'Espanyol, mentrestant, portava perill al contraatac, amb accions perilloses de Bárbara i Zarza abans del descans.

En la segona meitat va augmentar el ritme i les accions ofensives. Quan faltava un quart d'hora per al final, Núria Mendoza va aprofitar una indecisió de la portera blaugrana per igualar el marcador. En el darrer minut, la blaugrana Marta Torrejón va poder evitar els penals, però el xut li va sortir desviat. Finalment, l'empat va dur la final als penals, en els quals l'Espanyol es va mostrar més encertat i es va endur el títol.

BARÇA: Rafols, Unzué, Torrejón, Ruth, Melani, Virginia, Corredera, Mírian, Vicky, Soni, Alexia. També van jugar: Núria, Chelsea, Lau, Romi, Gema, Kenti i Andrea. ESPANYOL: Jamila, Pereira, Neto, Matias, Pomares, Mendoza, Emma Marqués, Zarza, León, Paloma i Bárbara. També van jugar: Cristina, Júlia, Débora, Mireia, Cotado, Yaiza i Sara Navarro. GOLS: 1–0 (14') Soni. 1–1 (76') Mendoza. ÀRBITRE: Zardaín López.