2a divisió A

Cop de maduresa

El Barça B va aguantar l'atac d'un Sabadell poc encertat durant la primera part i va saber tancar el partit

17 4 2 11 11 25

BARÇA B: Ortolà; Patric, Sergi Gómez, Bagnack, Planas; Samper, Bedia (Ilie, 87'), Espinosa; Denis Suárez (Babunski, 89'), Sanabria i Dani Nieto (Calvet, 78').

SABADELL: Nauzet; Cristian, Crespí, Carlos Hernández, Toni Lao (Sotan, 78'); Collantes, Hidalgo, Ciércoles, Longás (Arteaga, 75'); Gato i Aníbal (Edgar, 78').

El Barça B va sortir victoriós del clàssic català fent un exercici de maduresa impropi per a un equip tan jove. El conjunt blaugrana, que va superar la llosa de les cinc derrotes consecutives al Miniestadi, va aguantar durant la primera meitat les escomeses del Sabadell i va encertar de cara a porteria a la segona interpretant molt millor el joc. Els arlequinats, que fa més de nou mesos que no guanyen fora, van marxar amb una sensació agredolça perquè si bé estan un punt més lluny de la salvació –la marca el Girona a dos punts–, ahir van ser molt més sòlids. Els vallesans van de menys a més i, a aquest ritme, serà més fàcil sortir de les brases.

Els rols van ser molt ben interpretats pels dos equips durant el primer temps, en què el Barça B va dominar la possessió i el Sabadell va posar els esforços a defensar per sortir a l'espai. No és que sigués un setge el dels homes dirigits per Joan Barbarà –sancionat Eusebio– perquè els vallesans van pujar les línies després de les pèrdues del rival i van tenir ocasions. Els primers 25 minuts van ser plens de recuperacions, arlequinades, pilotes a l'espai i finalitzacions, això sí, deficients. Aníbal va enviar desviat en una passada a l'espai d'Hidalgo (5'). Cristian també va avisar en una centrada xut i Collantes va xutar massa fluix en un atac després de la pèrdua de Planas (15').

Sense vies per atacar

El Sabadell tapava totes les vies de l'atac blaugrana i només deixava avançar Bagnack, que no trobava la manera de connectar amb els seus companys. Però en una de les poques vegades que el Barça B va saber aïllar en u contra u Denis Suárez, l'ex del Manchester City va superar Cristian i va obligar a refusar Martí Crespí, que va deixar la pilota ideal per a Edu Bedia. El migcampista va ensenyar una rosca que va sortir llepant el pal. El desgast dels d'Olmo en la primera mitja hora el van notar i de valent perquè el Barça va espantar amb diverses arribades a tocar del descans.

A la segona part, els locals van solucionar el problema en la sortida de la pilota fent participar el lateral Planas i els dos interiors. Tot i l'empenta arlequinada (xut de Collantes, 49', alt i molt desviat), el filial va aconseguir primer espantar per mitjà de Dani Nieto i després colpejar amb el gol de Patric. El lateral dret, avesat a l'atac, va anotar el seu primer gol amb el Barça B des de la frontal en una jugada madurada per la banda esquerra (55').

La rèplica del Sabadell va consistir a pressionar a camp rival i allà hi va trobar un altre xut de Collantes (61'), una ocasió de Cristian desviada per Ortolà i una falta rematada per Aníbal sense convicció (65'). El domini blaugrana quan la pilota passava de la línia divisòria era evident i després d'un parell d'oportunitats (Sanabria, les dues vegades), el paraguaià va fer el segon a l'espai (74'). Al final, el Barça B més tranquil va tenir cert domini però el Sabadell va acabar sent més punyent, desaprofitant Arteaga una ocasió claríssima al segon pal.

GOLS: 1-0 (55') Patric. 2-0 (74') Sanabria. ÀRBITRE: Ocón Arraiz (La Rioja). T.G.: Als visitants Carlos Hernández i Hidalgo. PÚBLIC: 5.069 espectadors al Miniestadi, amb uns 500 espectadors del Sabadell situats al gol nord.

ATAC ARLEQUINAT

Tant el Barça com el Sabadell van interpretar el seu rol durant la primera meitat

Un matís victoriós a la sortida del descans

El Barça B va tenir molts problemes en la primera part en feines de construcció quan el Sabadell es defensava a camp propi. Els arlequinats tapaven totes les vies de passada i obligaven Bagnack a avançar fins a tres quarts de camp sense obtenir solucions. El central camerunès va perdre alguna pilota en zones poc habituals en ell per excés de conducció. Però al descans, Joan Barbarà i el seu cos tècnic van introduir un matís que va desencallar el joc blaugrana i va desencadenar el primer gol. “Estàvem tenint problemes a l'hora de sortir amb la pilota i vam posar Planas més al mig, escorant Espinosa, interior, en una banda”, va reconèixer Barbarà a la sala de premsa. El Barça, doncs, quan tenia la pilota posava gairebé una defensa de tres homes, li donava a l'esquerra a Planas perquè connectés amb Espinosa també a la banda i sumava un home més a l'atac en la banda dreta amb la incursió de Patric fent d'extrem. Així, en una combinació llarguíssima amb aquesta disposició, va arribar el gol de Patric des de la frontal.