2a divisió A

2a divisió A

Jona (Jaén)

El comitè fa marxa enrere

Després de rebre una forta pressió mediàtica, apel·lació va retirar la multa de 2.000 euros imposada a Jona, que havia celebrat un gol ensenyant una samarreta solidària amb els nens malalts de càncer

“Al final s'ha fet justícia, només era un missatge d'ànim”, deia ahir el davanter a El 9 Esportiu

“M'han tret la sanciógràcies al fet que tothom s'ha posat d'acord a manifestar que tot plegat era una autèntica barbaritat”
“M'havia trucat força gentper dir-me que si la multa prosperava me la pagarien. Tal com està la cosa, diu molt de les persones”, afirma Jona

“Ànims, petitons: Dia Mundial contra el Càncer Infantil.” Aquest era el text, escrit en bolígraf, que lluïa la samarreta interior amb la qual Jona va celebrar el seu primer gol contra el Las Palmas dissabte passat, i que li va costar una multa de 2.000 euros i una targeta groga. El comitè de competició es va agafar a l'article 91 del codi disciplinari, que insta a multar el jugador que s'aixequi la samarreta i exhibeixi “qualsevol classe de publicitat, lema o llegenda, sigui quin sigui el contingut o la finalitat”. La decisió va despertar ràpidament una gran indignació, sobretot en el mateix jugador, que ahir explicava a aquest diari com havia anat tot plegat. “Abans del partit vaig dir a l'àrbitre que tenia a punt una samarreta amb un missatge per al Dia Mundial contra el Càncer Infantil, i li vaig preguntar què passaria si l'ensenyava en cas de marcar un gol. Em va dir que si no m'aixecava la samarreta per sobre del cap no m'amonestaria, però que hauria de reflectir a l'acta el contingut del missatge”, diu Jona, que en aquell moment va pensar que no hi hauria cap problema: “Jo vaig entendre que no passaria res, però mira... Tampoc vull culpar l'àrbitre, ell no em va ensenyar cap targeta quan vaig marcar.”

Tot i les bones intencions de Jona, el comitè de competició va decidir imposar-li la multa econòmica –el Jaén hi va recórrer–, cosa que va despertar un gran interès mediàtic que ha sorprès el mateix jugador: “Jo no estic acostumat a rebre tanta atenció. Normalment en una setmana em trucaven un parell de ràdios per preguntar-me pel següent partit i ja està, però la sanció va provocar un gran interès, i això et desborda.”

Per sort, el comitè d'apel·lació va decidir fer marxa enrere ahir al migdia –“per l'excepcionalitat de la situació i de manca de publicitat– i va anul·lar la multa a Jona, que es mostrava molt satisfet amb la rectificació: “Al final s'ha fet justícia. Entenc que se sancioni un missatge polític, o de propaganda, o coses d'aquest estil que creïn conflicte, però el meu era un missatge d'ànim a tots els nens que estan lluitant contra aquesta malaltia, i als seus pares.”

Impressionat amb l'allau de suport

Durant els últims dies Jona no ha parat de rebre mostres de suport de totes bandes, un fet que ha sorprès gratament el davanter i que considera clau per haver convençut el comitè d'apel·lació de retirar-li la multa. “M'han tret la sanció gràcies al fet que tothom s'ha posat d'acord a manifestar que tot plegat era una autèntica barbaritat. Ha estat increïble, m'havia trucat força gent per dir-me que si la multa prosperava me la pagarien ells, íntegrament. Tal com està la cosa avui en dia, diu molt de les persones”, explica el davanter nascut a Màlaga i amb nacionalitat hondurenya. A la pregunta de si hi va haver un greuge comparatiu respecte a altres jugadors que també havien ensenyat missatges a la samarreta interior i no havien estat sancionats –Cristiano Ronaldo, per exemple–, Jona va contestar: “ No sé si es mesura a tothom de la mateixa manera. Jo no sóc un jugador tan mediàtic, i per desgràcia em va tocar a mi rebre la sanció. Però, per sort, tot ha acabat bé.”

2.000
euros
de multa havia imposat el comitè a Jona agafant-se a l'article 91 del codi disciplinari, que insta a multar el jugador que s'aixequi la samarreta i exhibeixi “qualsevol classe de publicitat, lema o llegenda, sigui quin sigui el contingut o la finalitat”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)