Llagostera

L'expansió arriba al nom

En l'assemblea de socis, el club aprova afegir la marca Costa Brava a la denominació de l'equip llagosterenc

La directiva s'amplia amb l'entrada de l'empresari Enric Flix

El Llagostera va celebrar ahir una assemblea extraordinària de socis clau per al futur de l'entitat. Després d'aprovar-se els nous estatuts indispensables per competir en el món del futbol professional, es van confirmar les dues notícies que ja fa uns quants dies que sobrevolen l'entorn del club llagosterenc: l'empresari i expropietari del Figueres Enric Flix entra en la junta directiva i el club afegeix la denominació Costa Brava al nom principal de l'entitat, Llagostera.

Un club i una marca

El Llagostera tenia molt clar que un cop assolit l'ascens a la 2a divisió A necessitava créixer a tots els nivells. Un dels més importants era augmentar la massa social i la implicació del territori, ja que la població d'origen del club, Llagostera, té 8.000 habitants i en els últims cursos ha costat generar afició. Un cop es va descartar l'opció de jugar a Montilivi, el club llagosterenc va arribar a un acord molt ràpid amb Palamós per utilitzar el seu estadi per jugar els partits de lliga i també es va entendre amb Palafrugell per fer servir el Josep Pla i Arbonès com a centre d'operacions i entrenaments en el dia a dia. L'expansió cap a la Costa Brava es començava a intuir i, de fet, en aquests primers mesos de competició l'equip que presideix Isabel Tarragó ha destinat la campanya de socis cap a aquesta zona geogràfica, en concret al Baix Empordà. De mica en mica, el Llagostera ha passat a ser més l'equip de la Costa Brava que no pas del Gironès, i aquesta idea es va rubricar ahir en l'assemblea de socis amb l'acceptació per part de la junta de canviar la denominació social.

El Llagostera passarà a ser, en els pròxims mesos i de manera oficial, el Llagostera-Costa Brava. Un cop aprovada aquesta idea pels socis, la proposta ha de ser acceptada pel registre d'entitats esportives de Catalunya perquè sigui acceptada legalment.

Amb aquest afegitó a la cua del nom es reforça encara més la vinculació del Llagostera amb una marca molt potent i reconeguda arreu de l'Estat com és la Costa Brava. Des de fa uns mesos, l'estadi del Palamós també inclou aquesta denominació. En el futur caldrà veure si el Llagostera ha arribat al final de l'expansió cap a la Costa Brava o si és un primer pas cap a una deslocalització definitiva respecte al poble del sud del Gironès.

Flix, un directiu més

Ja feia dies que es vinculava l'empresari Enric Flix amb el Llagostera i, de fet, l'antic propietari del Figueres ja va ser present al Mini Estadi en el partit de lliga de dissabte passat. Ahir al matí, el club llagosterenc va confirmar a través de les xarxes socials que Enric Flix passa a formar part de la directiva que encapçala Isabel Tarragó: “Entra com un directiu més fent la funció de vocal. Arriba per ajudar a fer créixer el Llagostera”, va afirmar la presidenta.

Enric Flix és molt conegut a les comarques gironines per la seva etapa al capdavant del Figueres, una experiència que va acabar amb la desaparició de la Unió i la marxa de l'empresari cap a Castelldefels. Des del Llagostera no els fa cap por aquesta taca negra en l'expedient del nou directiu llagosterenc: “No s'ha de repetir en cap cas el que va passar a Figueres. El Llagostera és un altre club i es troba en una situació molt diferent que la que hi havia allà”, va explicar Tarragó.

La relació entre Enric Flix i el Llagostera no és del tot nova, ja que l'empresari fa temps que coneix tant la presidenta llagosterenca com el director esportiu, Oriol Alsina.

La SAE, en l'horitzó

Un dels principals motius de l'entrada d'Enric Flix a la directiva del Llagostera és la més que possible ampliació de capital que haurà d'afrontar el club si es manté en la 2a divisió A aquest curs. Des de l'entitat no amaguen que es troben en ple procés de buscar ajudes per cobrir un import que de ben segur que superarà el dos milions d'euros: “És evident que necessitem ajudes i la seva serà molt benvinguda. Estem treballant en la recerca de més persones que es vulguin afegir al projecte”, va comentar Tarragó. Flix, per formació professional, podria ser una peça clau en l'engranatge de comunicació del club.

L'ESTADI, TAMBÉ

El municipal de Palamós ja fa setmanes que va afegir el nom de Costa Brava

EL RETORN DE FLIX

Després de no acabar gens bé a Figueres, Flix torna a escena amb el Llagostera
Enric Flix arriba per ajudar a créixer el Llagostera. No s'ha de repetir en cap cas el que va passar a Figueres, són situacions diferents
Hem passat el miler de socis però no ens podem aturar. Cal seguir creixent. També volem ampliar la junta directiva
Els estatuts antics daten del 1989 i ara, a la 2a divisió A, calia revisar-los i fer-los nous. Consten de 37 pàgines i tots els socis els tenen
Ens estem obrint a tota la comarca i a la zona de la costa; és per això que, sense voler perdre la identitat, afegim Costa Brava al nom

Absència destacada de Cayetano Pérez

L'assemblea del Llagostera va tenir dues absències destacades. D'una banda, la del directiu entrant, Enric Flix, que en la primera oportunitat de presentar-se davant del soci no ho va fer. L'altra va ser la del directiu Cayetano Pérez, que també és responsable del màxim patrocinador, Citylift. Precisament l'anunci de l'entrada de Flix podria tenir a veure amb l'absència ahir de Pérez, que només d'entrar va assumir protagonisme en l'àrea de comunicació i màrqueting i que havia estat molt actiu, present en qualsevol acte. Més enllà d'aquestes baixes, l'assemblea va ser d'allò més plàcida per a la presidenta, Isabel Tarragó. Els tres punts de l'ordre del dia es van aprovar per unanimitat; això sí, entre la trentena de socis que es van aplegar en una de les sales polivalents de la Biblioteca Julià Cutiller, hi va haver alguna pregunta. Sobre el canvi d'estatuts, el públic va entendre perfectament que calia una reforma respecte a un text escrit el 1989, i més un cop s'ha assolit el futbol professional. El que va provocar molt interès va ser saber si l'afegitó del nom es podia anul·lar en el futur o si l'escut ja quedaria per sempre amb les modificacions que se li han aplicat: “El nom es pot modificar a través d'una altra junta directiva. Si els socis voten que ho volen treure, es podrà treure. De l'escut, només s'ha fet un rentat de cara, s'ha modernitzat. L'únic element suprimit reés la corona”, va argumentar Tarragó.

De l'entrada de Flix, algun soci va demanar que s'expliqués qui era. L'explicació va convèncer els presents, que en saber que havia fet desaparèixer el Figueres comentaven: “Esperem que no passi aquí i que es tregui l'espina que li devia quedar.” En el torn obert de preguntes també es van tractar temes com la creació del nou himne, la visibilitat dels cartells amb l'horari dels partits que es col·loquen a Llagostera i diverses millores que calen a l'estadi del Palamós, especialment als lavabos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)