2a divisió FEF

Albert Blázquez

Jugador del Vila-real B (2a divisió B)

Un garrotxí entre ‘groguets'

Blázquez és un dels laterals drets amb més projecció del planter del Vila-real, però admet que serà difícil fer el salt al primer equip

Seguidor de l'equip “per proximitat”, creu que hauran d'estat atents amb l'atac olotí

Albert Blázquez (Besalú, 21/01/92) està disputant la tercera temporada amb el Vila-real B, club al qual va arribar procedent de l'Espanyol B, el curs 2012/13. El garrotxí està catalogat com un dels laterals drets amb més projecció del planter de l'equip groguet, amb el qual s'ha convertit en un fix de cada un dels entrenadors que l'han dirigit. Blázquez forma part de molts entrenaments del primer equip del Vila-real, instal·lat a la primera divisió i participant en l'Europa League. Amb les estrelles internacionals hi conviu i, amb esforç i sacrifici, intenta treure-hi el cap a la recerca d'una oportunitat –la temporada passada va entrar en tres convocatòries amb el conjunt que dirigeix Marcelinho García Toral–: “El meu dia a dia és com el de qualsevol jugador d'un equip filial. Al matí ens entrenem i, sobretot en les hores d'esmorzar o dinar, convivim amb els futbolistes del primer equip. Són gent normal”, comenta el jove jugador de Besalú, que acaba contracte amb el conjunt castellonenc el pròxim 30 de juny i que, com un adult, afronta les rutines sol: “Visc sol i hi estic molt bé. Molts companys tenen xicota i fem la nostra. A més, cada quinze dies vénen els meus pares i els puc oferir allotjament, i als amics també”, afegia el defensa Albert Blázquez.

La realitat del Vila-real

Tot i disposar d'alguns jugadors formats en el seu futbol de base, el primer equip del Vila-real no té la necessitat de confiar cegament en el seu prestigiós planter, que amb comptagotes proporciona efectius, sobretot, per tancar planters o cobrir la baixa de diferents jugadors: “No és un club amb deutes importants i, tot i que la cuida, no té la necessitat imperiosa d'ajudar-se amb els jugadors de la base. És complicat arribar al primer equip però el club, pel que fa a la formació, té molt de prestigi i sempre ens vénen a veure observadors d'altres entitats. El que fem és estar preparats i donar sempre el millor de nosaltres mateixos”, explica el lateral dret de Besalú, que, sobre l'Olot, el pròxim rival del Vila-real B, analitza: “Els segueixo per la proximitat amb casa meva. Amb Rodri han sumat set punts dels nou últims possibles i guanyar al camp del Lleida és molt complicat. Conec diversos jugadors i haurem d'estar atents amb Carlos Martínez i tots els seus acompanyants en l'atac, com Uri, Coro, etc.”

El Vila-real B travessa el seu millor moment de la temporada després de guanyar quatre dels últims cinc partits de lliga. Amb 25 punts, els groguets s'han enfilat fins a la vuitena posició, a tres de la fase d'ascens: “Ara estem en una bona dinàmica de resultats tant a casa com a fora. Teníem molts jugadors nous i hem tardat un temps a acoblar-nos i agafar confiança per competir a un nivell òptim”, diu el besaluenc, que després de superar una lesió al quàdriceps abans de l'inici de lliga encadena en l'actualitat deu titularitats consecutives: “Al principi vaig viure amb preocupació la lesió ja que era un múscul important. Ara, però, tinc la confiança de l'entrenador i estic content amb el meu protagonisme dins l'equip.”

65
partits
ha jugat Albert Blázquez amb el Vila-real B a segona divisió B.
8
minuts
s'ha perdut el de Besalú en els últims deu enfrontaments de lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)