Tidiane aprofita la tramuntana

Gol olímpic. El Peralada s'imposa en un matx marcat pel vent amb un gol directe de córner en el tram final

castelldefels0

peralada1

La tramuntana va convertir l'enfrontament entre el Peralada i el Castelldefels en una ruleta de la fortuna en què qualsevol dels dos equips podien tenir la sort de puntuar, però la balança es va decantar finalment cap a la banda dels locals, que van aprofitar el vent en la creació d'un gol olímpic a pocs minuts del final.

Els de Miki Carrillo van començar amb el vent a favor a la primera meitat, però no va ser fins al minut 11 quan Cano, en una falta lateral per banda dreta, va fer lluir Toni, que va desviar la pilota per sobre del travesser. Jonathan també ho va provar al minut 22 amb un fort xut des de fora de l'àrea però tampoc va tenir sort. La resposta local no va arribar fins a pocs minuts abans del descans quan en una acció de Joan Pons, escurat a la línia de fons, el porter visitant August va aturar el xut de l'extrem (38').

Els de Carrillo, que no van aprofitar el vent a favor en la primera meitat per trencar l'empat inicial, van estar a punt d'aconseguir-ho als 21 segons de la segona amb una jugada ràpida de Pelegrini que va acabar aturant Toni. El Castelldefels va seguir insistint, i poc després va ser Cervantes (50') qui ho va provar per l'esquerra, però la seva centrada no va trobar cap rematador.

El vent continuava present i els de Nacho Castro o l'aprofitaven o el partit acabaria sent només una tarda de patiment, ja que la pilota semblava tenir, a estones, vida pròpia. Duran, després de recollir una excel·lent passada de Tidiane (59'), va buscar l'escaire però el seu xut va sortir desviat. El següent de temptar la sort va ser Jordi Cruz (67'), però va veure com un defensa rival li rebutjava el seu xut dins de l'àrea. El Peralada va continuar treballant el seu avantatge meteorològic, i Jordi Pons (75') va provar un fort xut des de fora de l'àrea que va fer volar August. Finalment, després d'una jugada d'Aleix feixas per banda esquerra, va arribar, en una jugada d'estratègia, el gol de la jornada. Tidiane (82') va fer un gol olímpic –amb l'ajuda del vent– que va deixar sentenciat un matx complicat i difícil de jugar.

Amb la victòria el Peralada es col·loca en vuitena posició, amb uns números envejables tot i ser un equip novell a la categoria. Els de Castro, amb 32 punts, tenen un marge de 8 punts respecte a la zona perillosa, fet que els dóna tranquil·litat per desplaçar-se la setmana que ve al camp del Masnou, que ha anat de més a menys aquesta temporada.

PERALADA: Toni, Cruz, Pastor, Borja (Sergio García, 74'), Sergi Romero, Alforcea (Litus, 70'), Aleix (Barco, 88'), Joan Pons, Pau Bonmatí, Tidiane i Jaume Duran. CASTELLDEFELS: August, Juanito, Javi Calvo, Jonathan Reina, Aitor Lario, Oriol Cortés, Cano (Masuet, 59'), Mario, Cervantes, Pelegrin i Pedro Bravo (Ruiz, 81'). GOLS: 1-0 (82') Tidiane. ÀRBITRE: Vico Moreno. T.G.: al local Litus; i als visitants Mario i Lario.
Ni nosaltres ni ells mereixíem guanyar, però hem aconseguit sumar tres punts molt importants
Nacho Castro
entrenador del peralada
Jugar a futbol en aquestes condicions és impossible, però tots els jugadors que han estat al terreny de joc han fet un esforç enorme

Barco i Litus disposen dels primers minuts a tercera

El Peralada es va reforçar durant el mes de gener amb tres jugadors procedents del Girona B: Marçal, Litus i Barco. Marçal ja va poder disputar deu minuts en la victòria a domicili al camp del Vilassar per 2-1 en la vintena jornada, però Litus i Barco van haver d'esperar fins ahir per vestir la samarreta del Peralada. Litus, que va veure l'única targeta groga dels locals, va entrar al minut 69 per substituir Alforcea. Per la seva banda, Sergi Barco va entrar als últims compassos del partit, en el minut 87, per rascar una mica de temps al cronòmetre substituint Aleix Feixas, que ahir va tornar a l'onze titular –no ho era des del mes d'octubre.