Girona

Indigest i alguna cosa més

El filial blaugrana, que ha guanyat els tres últims derbis contra el Girona a segona divisió A, torna a encreuar-se en el camí de l'equip de Montilivi

El 0-1 de la primera volta a Montilivi, contra pronòstic i molt injust, va ser dolorós, però al vestidor gironí cou encara més el 2-1 del curs passat al Miniestadi

D'una temporada a l'altra, els papers han canviat de manera extrema. El Barça B-Girona arriba, si fa no fa, en la mateixa època (l'any passat en la jornada 35 i aquest any, en la 37), però l'equip que el curs anterior estava amb un peu a segona B, ara lluita per l'ascens directe a primera. I és el filial blaugrana (penúltim, a tres punts de la zona de salvació) el que dissabte es juga mitja vida.

“No vaig entendre la seva celebració, amb el seu entrenador [Eusebio] corrent per la banda. O com els futbolistes van festejar el triomf sense que el Barça B s'hi jugués ben res”, va admetre el capità del Girona, Richy Álvarez, preguntat pel 2-1 de la temporada passada que va estar a punt d'enviar els gironins fora de la LFP. De seguida, però, va posar un punt de seny: “Si ens obsessionem massa amb el que va succeir aquell dia, això ens pot jugar una mala passada. Nosaltres hem de fer la nostra i centrar-nos a sumar els tres punts que ens acostin més a l'objectiu”, va afegir-hi.

Eloi Amagat també va mirar enrere. “Recordem el que va passar, sí. Nosaltres ens hi jugàvem molt i ells, gairebé res. I van celebrar la victòria com si haguessin guanyat la lliga.” Dit això, el gironí afirma que serà vital concentrar-se en el present: “Necessitem sumar els tres punts perquè tenim perseguidors molt potents que segur que no fallaran.”

Balanç blaugrana

El de dissabte serà el desè enfrontament entre el Girona i el Barça B a segona A. De moment, les victòries decanten la balança a favor dels blaugrana (quatre, les tres últimes de manera consecutiva).

El Barça B ha estat l'últim equip que ha guanyat aquest curs a Montilivi. I d'això ja fa cinc mesos (el 7 de desembre). La derrota va fer mal perquè el filial blaugrana visitava Montilivi molt i molt tocat (havia sumat 3 punts dels últims 18 possibles) i el recital de joc i d'ocasions del Girona va ser total: “La pilota no va voler entrar. Va ser un partit increïble”, admet Richy.

En picat

El Girona confia no ressuscitar per segon cop el Barça B, que afronta el partit encara en una pitjor dinàmica que la de la primera volta. L'equip tampoc ha reaccionat amb Vinyals i el balanç de punts és per tremolar: 7 dels últims 39 possibles (una victòria, quatre empats i vuit derrotes). “Si em sorprèn la trajectòria? Molt. No l'entenc. Però segur que hi ha coses que no sabem. Hi ha cinc o sis futbolistes que han jugat partits oficials amb la primera plantilla, un dels millors equips del món. M'estranya que no puguin guanyar partits en una categoria com la segona A”, reflexiona Eloi Amagat sobre el desastrós moment de resultats dels blaugrana.

“Tenen molt de nivell i molta qualitat, però ens hem d'aprofitar de la seva inestabilitat”, va afegir-hi Eloi, que va assenyalar que els 35 punts més que té el Girona li fan pensar que hi ha arguments perquè el Barça B deixi d'indigestar-se d'una vegada.

EL BALANÇ A 2A A

Quatre triomfs blaugrana, tres empats i dos triomfs gironins en nou derbis

PAPERS CANVIATS

A diferència del curs passat, qui està ara amb l'aigua al coll és el filial blaugrana

LES REACCIONS

Revenja? Una mica sí, però tampoc no gaire, perquè si ens hi obsessionem ens pot acabar jugant una mala passada
Richy Álvarez
El 0-1 de la primera volta va ser increïble, però això és futbol. Va fer més mal veure el seu entrenador corrent per la banda el curs passat
No entenc la classificació del Barça B amb la qualitat que tenen, però segur que hi ha coses que no sabem. En tot cas, ho hem d'aprofitar
A tots ens va sorprendre la reacció del Barça B l'any passat. Semblava com si haguessin guanyat la lliga
Eloi Amagat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)