Barça B

Millor deixar-ho estar

Barça B. El conjunt blaugrana s'estavella a Las Palmas, es queda a 5 punts de la salvació i deixa el seu futur en mans d'un miracle pràcticament impossible

BARÇA B3


LAS Palmas4


El Barça B ha d'apel·lar a l'èpica per salvar la categoria. Ha d'eixugar 5 punts de diferència amb l'Osasuna i només en queden 6 per disputar. Ahir, l'equip blaugrana va caure contra Las Palmas i no va fer la sensació de millora, tot i una revifada a darrera hora que va arribar massa tard per inquietar el conjunt canari.

El Barça B va començar bé el partit, pressionant fort a la zona de creació dels canaris i insistint per portar tota l'activitat del duel a terreny contrari. Sense gaires idees en atac –només un xut llunyà de Halilovic va inquietar Lizoain–, el filial blaugrana va fer la sensació de voler salvar el difícil compromís en què es trobava. Però ben aviat es va torçar tot. Dos dels grans referents de Las Palmas, Jonathan Viera i l'exblaugrana Araujo, van connectar d'allò més bé. El canari va veure la diagonal de l'argentí, li va servir una pilota tendra a l'esquena dels centrals blaugrana –ahir Vinyals va repetir eix amb Gumbau i Diagné– i l'exblaugrana va firmar el seu 21è gol del curs per obrir la llauna. La resposta del Barça B no va ser dolenta, però en cap moment va tenir punteria. Dongou es va adormir quan es plantava sol davant del porter canari i Cámara –també impregnat de la somnolència general– tampoc va saber tancar una jugada de contraatac clara.

El Barça arribava a la porteria de Lizoain, però no inquietava el públic canari perquè les poques rematades eren tendres i les idees atacants no tenien malícia. La història era totalment diferent a l'altra banda: cada vegada que els canaris arribaven a l'àrea, els defenses blaugrana patien com vedells. En el minut 28, Asdrúbal va tenir a prop el 2-0, però qui va ampliar distàncies va tornar a ser l'exblaugrana Araujo. El golejador argentí va aprofitar-se de la descoordinació i la feblesa de Diagné i de Gumbau, que es van fer nosa entre ells, per endur-se un rebuig dins l'àrea i superar Suárez amb un xut creuat. Els mals blaugrana s'aguditzaven encara més després que Adama, un dels pocs arguments del Barça B en atac, va veure la desena groga i no es podrà vestir de curt en la propera jornada.

Segona part boja

Després de la represa, els homes de Vinyals no van canviar gaire la cara, a excepció d'una revifada a última hora fruit de la desimboltura i la irreverència dels joves blaugrana. Abans, però, el conjunt canari va passejar-se pel seu estadi fent dos gols més. Jonathan Viera va fer el tercer amb una gran canonada després d'una jugada per la banda dreta precedida d'un error de Diagné. No s'acabaria aquí el càstig pels visitants que van veure com Asdrúbal feia el 4-0 rematant a plaer un centra da a l'àrea petita dels blaugrana.

I quan semblava tot dat i beneït, el Barça va reaccionar. Primer, amb una diana de Dongou i després amb dues canonades precioses de Joan Roman, que ahir va ser suplent. Encara que no ho sembli, el Barça B té punt d'honor, però ahir el va treure tard. Potser sona la flauta però ara
ja és tard per esperar
miracles.

LAS PALMAS: Lizoain, Simón, Aythami, Marcelo Silva, Ángel, Culio, Javi Castellano, Valerón (Roque Mesa 57'), Jonathan Viera (Vicente Gómez 75'), Asdrúbal i Araujo (Ortuño 70'). BARÇA B: José Aurelio Suárez, Paléncia, Diagné, Gumbau, Lucas (Campins 86'), Samper, Cámara (Joan Roman 69'), Halilovic (Babunski 57'), Sandro, Adama i Dongou. GOLS: 1-0 (9') Araujo. 2-0 (37') Araujo. 3-0 (61') Viera. 4-0 (77') Asdrúbal. 4-1 (78') Dongou. 4-2 (82') Joan Roman. 4-3 (91') Joan Roman. ÀRBITRE: Eiriz Mata (col·legi gallec) va amonestar els visitants Adama (39'), Gumbau (42') i Samper (64').

La permanència, gairebé impossible

L'Osasuna va donar una mica més de marge a la revifada del Barça B, però el conjunt blaugrana no ho va saber aprofitar. Els navarresos, que ahir guanyaven a falta de 8 minuts per acabar el seu partit contra el Leganés, van veure com els madrilenys empataven a darrera hora. La hipotètica victòria de l'Osasuna combinada amb la derrota del Barça B hauria certificat el descens matemàtic dels catalans. Però, no va ser així i la plantilla del Barça B ha de tenir fe una jornada més. Els homes de Jordi Vinyals són els últims classificats de la categoria de plata del futbol espanyol i tenen la salvació a 5 punts, a falta de dues jornades perquè s'acabi la lliga. Han de sumar els sis punts queels queden –contra el Leganés i el Recreativo de Huelva– i esperar que el mateix Osasuna (18è amb 41), el Racing (19è amb 38 i un partit menys), el Recre (20è amb 38) i el Sabadell (21è amb 37) no sumin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)