Girona

L'anàlisi més relativa

El Girona ha de preparar la visita de l'Almeria desconeixent què voldrà canviar Miguel Rivera, tècnic interí del rival

Des de l'ascens, els gironins han obtingut dues victòries i dos empats contra equips que estrenaven entrenador

L'anàlisi del rival és una part significativa del treball d'un cos tècnic, que sol programar en els entrenaments de la setmana exercicis específics per tenir en compte les característiques de l'equip al qual s'enfronten, o com a mínim miren d'oferir als jugadors conceptes bàsics i jugades com ara córners i faltes del contrincant. El Girona ho ha tingut un pèl més difícil aquesta setmana, perquè té ben poques pistes de què pot fer Miguel Rivera, entrenador de l'Almeria probablement per només un partit. El tècnic del filial va assumir el primer equip després de la destitució de Sergi Barjuan, i s'hi ha quedat tota la setmana perquè el club encara no s'ha decidit. El Girona anirà una mica a cegues respecte als retocs del nou tècnic, i s'haurà de conformar a refrescar allò que coneix sobre els jugadors rivals i, més que mai, centrar-se a millorar les seves mancances per mirar d'aconseguir el primer triomf a casa. “Per preparar el partit és estrany, perquè l'havíem vist amb l'entrenador anterior, però al cap i a la fi els futbolistes seran els mateixos, i són ells els protagonistes”, comenta Pablo Machín.

Vuit punts de dotze

El Girona té una experiència prou positiva dels partits que ha jugat contra un rival que estrenava entrenador amb la temporada començada. S'hi ha trobat en quatre temporades diferents, de les set anteriors a segona A. La més recent és de fa vuit mesos, i amb molt bon record. La casualitat va voler que Raül Agné, l'entrenador que més partits ha dirigit el Girona a la categoria, fos contractat pel Tenerife la mateixa setmana que els gironins visitaven l'Heliodoro Rodríguez López. Amb un gol de Florian Lejeune, el conjunt blanc-ivermell va frustrar l'estrena d'Agné.

L'anterior duel contra un equip que estrenava entrenador és de la temporada 2013/14, però també amb Machín a la banqueta del Girona. En un partit carregat de dramatisme, els gironins van rebre el Mallorca de Javier Olaizola (en un tàndem amb Pep Alomar), aposta cridanera del Mallorca –després d'un embolic amb Serra Ferrer pel mig– quan quedaven només tres jornades. L'1-1 a Montilivi va deixar en una situació crítica els gironins, que la setmana següent, a Ponferrada, van estar uns minuts virtualment a segona B. El Girona també va viure l'estrena d'un entrenador rival la temporada 2011/12, amb Quique Hernández a l'Osca (1-1), i la 2010/11, en un Girona-Albacete (3-0) amb Mario Simón a la banqueta visitant.

Més casos al límit

La temporada passada, l'Osasuna va acomiadar José Manuel Mateo precisament després de caure amb claredat a Montilivi (3-0, jornada 36) i va apostar per Enrique Martín. Fa un parell de cursos, i abans del relleu al Mallorca, el Girona va perdre contra el Còrdova (0-1, jornada 28) tot just en el segon partit d'Albert Ferrer a la banqueta. La temporada 2010/11, Antonio Tapia acabava de debutar amb el Tenerife en una jornada entre setmana abans de la visita del Girona (3-3, jornada 22). I Balta dirigia també el segon partit del Salamanca, a l'Helmántico (1-0, jornada 35). El curs anterior, el Rayo va acomiadar Pepe Mel després d'un Rayo-Girona (0-3, jornada 24) i el Castelló va destituir David Amaral després del Girona-Castelló (1-0, jornada 7).

REACCIONS

Ens ha dificultat una mica la feina perquè havíem vist partits amb Sergi. Prou problemes tinc per posar-me en tot el que es fa a fora
Pablo Machín

L'ÚLTIM BON RECORD

S'haurà d'igualar sobretot la intensitat amb què voldran sortir, per demostrar coses i per canviar els seus resultats
Felipe Sanchón
Quan canvies, no saps ben bé si serà per millorar. Estarem a cegues sobre què faran i ens hem de centrar més que mai en nosaltres
Carlos Clerc
2014/15
RAÜL AGNÉ Tenerife-Girona
0-1
Jornada 24 (8/2/2015)
Agné va substituir Álvaro Cervera. El Girona va fer valer un gol de Lejeune (8') en la sortida d'un córner. Era el vuitè triomf dels de Pablo Machín a camp contrari.
2013/14
JAVIER OLAIZOLA Girona-Mallorca
1-1
Jornada 40 (25/5/2014)
Olaizola va rellevar Lluís Carreras, que havia substituït Oltra. L'empat, amb gols de Migue (42') i Geijo (77'), deixava el Girona en una situació dramàtica abans de visitar la Ponferradina.
2011/12
QUIQUE HERNÁNDEZ Girona-Osca
1-1
Jornada 8 (8/10/2011)
Quique Hernández va substituir Ángel Royo. Benja va fer l'1-0 (38'), però Corona va empatar (44') i els gironins, que no se'n van sortir, van tancar la setena jornada amb un sol triomf.
2010/11
MARIO SIMÓN Girona-Albacete
3-0
Jornada 31 (26/3/2011)
Mario Simón va rellevar David Vidal, que havia substituït Antonio Calderón. Jandro, Despotovic i Peragón van concretar la golejada. Els manxecs van acabar cuers.
Els que vénen de primera estan obligats a pujar. Ens hem de centrar a millorar i procurar que no s'escapin punts al final
Isaac Becerra
El canvi seu serà sobretot mental. Els jugadors voldran fer neteja i tornar a començar, però nosaltres volem guanyar a casa
Eloi Amagat
Fa vuit mesos, els gironins van frustrar el debut de Raül Agné amb el Tenerife (0-1)

Rivera, mentre el president es decideix

Miguel Rivera s'asseurà demà a la banqueta visitant de Montilivi, però si no hi ha cap gir imprevist tornarà de seguida cap al filial de l'Almeria. És l'encàrrec que va rebre del club, que ha anat ajornant l'anunci del substitut de Sergi Barjuan –acomiadat dissabte passat– perquè el president, Alfonso García, s'ha volgut reunir personalment amb els candidats. Rivera es va fer càrrec de l'equip dimarts i l'ha estat entrenant durant tota la setmana. “No sé quant de temps hi estaré, però vull deixar ben clar que afronto aquesta situació amb tota la il·lusió del món i disfrutant cada segon, malgrat que és un moment complicat”, va comentar. “Ho disfruto amb tota la passió. Hem de viure el present, i a veure què passa”, va insistir. Rivera ja va fer de tècnic pont de l'Almeria la temporada passada, a primera divisió, entre Francisco i Juan Ignacio Martínez. Va dirigir l'Almeria-Madrid (1-4) de la quinzena jornada. Per al duel de demà, el tècnic té els dubtes de Carlos Cuéllar i Dubarbier.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)