Girona

Tot el ventall de la definició

Amb Rubén Sobrino per fi activat i amb Mata a punt després de la sanció, Machín té totes les peces ofensives per visitar el Tenerife

El bon partit podria donar continuïtat al tàndem que formen Sobrino i Jairo, el més inspirat

Jaime Mata, el davanter més utilitzat amb diferència del Girona, va haver de veure des de la graderia, per sanció, el partit contra l'Albacete, el primer de lliga en què no era titular. Superat el càstig, el madrileny no les té totes, perquè el seu descans va coincidir amb la primera victòria a casa, la més solvent del curs i amb un molt bon paper d'un nou tàndem d'atac. Amb Rubén Sobrino activat després d'haver vist de lluny les tretze primeres jornades, Pablo Machín té tota l'artilleria a punt. Mata, Jairo, Sobrino, Felipe i Borja García –aquests dos últims encaixen també a la mitja punta que el tècnic ha utilitzat les últimes jornades– competeixen per ser els protagonistes d'una davantera que havia enyorat peces des de l'estrena en la lliga.

Tots cinc ja van formar part de la convocatòria contra l'Alavés, però Machín no va veure prou a punt encara Rubén Sobrino, que no va entrar ni amb l'equip perdent i jugant amb superioritat numèrica. Vuit dies més tard, l'exjugador de la Ponferradina va ser un dels noms propis del triomf solvent contra l'Albacete. “Tenia moltes ganes de jugar, i va anar molt bé, contra un rival que vol la pilota i que deixava espais. Crec que encara ho pot fer millor”, explica el segon entrenador, Jordi Guerrero, que no veu incompatibilitats entre els davanters: “Analitzem com van els entrenaments i la decisió va en funció del rival i dels estats de forma. Però crec que es poden fer totes les combinacions possibles.” L'arbucienc indica que els maldecaps seran per als tècnics a l'hora d'escollir les peces. “Que hi siguin tots fa que el nivell pugi perquè, vulguis o no, tothom s'ha d'esforçar i els problemes seran per a nosaltres per decidir”.

Sense Mata, sancionat, el cos tècnic va apostar per fer debutar Sobrino directament a l'onze inicial, al costat de Jairo. Amb una assistència d'or del primer i un gol del segon, el rendiment va ser molt bo, i Mata és el primer de destacar-ho: “Estic molt content perquè es va guanyar, i ja ho mereixíem a casa. Va coincidir amb la sanció, i Sobrino i Jairo van fer un partit esplèndid.” El madrileny reconeix que no el sorprendria que, al camp del Tenerife, s'hagués d'asseure a la banqueta per primera vegada en tota la lliga: “Això és decisió de Machín. Sé que tots dos ho van fer molt bé, per la qual cosa si juguen em semblarà el més normal del món.”

La tercera parella

Fins a l'aposta per Jairo i Rubén Sobrino contra l'Albacete, les combinacions a la punta d'atac en els onzes inicials de la lliga s'havien reduït a dues: Mata i Felipe o Mata i Jairo. Ara el ventall s'obre, i encara s'hi podria incloure Borja García, tot i que l'exjugador del Còrdova sol jugar d'enllaç entre el doble pivot i la davantera quan Machín ha arraconat el dibuix amb un pivot i dos interiors. Borja se sent “molt còmode” en aquesta posició, en què competeix amb Felipe –va ser l'escollit contra l'Albacete– i que permet obrir espai i no concentrar la competència de cinc homes als dos llocs de dalt. “El més important és que estiguem tots disponibles i al 100%, i que hi hagi una competència sana com la que hi ha”, explica Borja. “Hem d'estar com el dia de l'Albacete, anar agafant confiança i que l'equip es vagi sentint cada cop més còmode i vagi escalant llocs. La classificació no es correspon amb l'equip que tenim”, assegura l'exjugador del Còrdova.

EL MÉS HABITUAL

J. 1: ATHLETIC B-GIRONA
0-1
Titulars:
Mata (90') i Felipe (89')
Suplents:
Jairo (21')
Desconvocats:
Rubén Sobrino i Borja García
J. 2: GIRONA-NUMÀNCIA
2-3
Titulars:
Mata (90') i Felipe (75')
Suplents:
Jairo (15')
Desconvocats:
Rubén Sobrino i Borja García
J. 3: NÀSTIC-GIRONA
1-0
Titulars:
Mata (90') i Felipe (90')
Suplents:
Jairo (19') i Borja (0)
Desconvocats:
Rubén Sobrino
J. 4: GIRONA-OSCA
0-0
Titulars:
Mata (75') i Felipe (65')
Suplents:
Jairo (25')
Desconvocats:
Rubén Sobrino i Borja García
J. 5: OVIEDO-GIRONA
1-2
Titulars:
Mata (88') i Jairo (77')
Suplents:
Joel Arimany
Desconvocats:
Felipe (paternitat), Rubén Sobrino i Borja García
J. 6: GIRONA-LLAGOSTERA
2-2
Titulars:
Mata (90') i Jairo (82')
Suplents:
Felipe (17')
Desconvocats:
Rubén Sobrino i Borja García
J. 7: MIRANDÉS-GIRONA
1-0
Titulars:
Jairo (90') i Mata (60')
Suplents:
Felipe (30') i Borja (18')
Desconvocats:
Rubén Sobrino
J. 8: GIRONA-ALMERIA
1-1
Titulars:
Mata (90') i Felipe (71')
Suplents:
Borja García (19') i Jairo (0)
Desconvocats:
Rubén Sobrino i Jairo
J. 9: LEGANÉS-GIRONA
2-2
Titulars:
Mata (90') i Felipe (90')
Suplents:
Jairo (45') i Borja García (25')
Desconvocats:
Rubén Sobrino
J. 10: GIRONA-SARAGOSSA
0-0
Titulars:
Mata (90'), Felipe (86') i Borja García (90', de mitjapunta)
Suplents:
Joel Arimany (4')
Desconvocats:
Jairo (sancionat) i Rubén Sobrino
J. 11: OSASUNA-GIRONA
0-1
Titulars:
Mata (90'), Felipe (75') i Borja García (59', de mitjapunta)
Suplents:
Jairo (0)
Desconvocats:
Rubén Sobrino
J. 12: GIRONA-LUGO
0-1
Titulars:
Mata (90'), Felipe (78') i Borja García (90', de mitjapunta)
Suplents:
Jairo (12')
Desconvocats:
Rubén Sobrino
J. 13: ALAVÉS-GIRONA
1-0
Titulars:
Mata (90'), Felipe (61') i Borja García (90', de mitjapunta)
Suplents:
Jairo (29') i Rubén Sobrino
Desconvocats:
cap
J. 14: GIRONA-ALBACETE
3-0
Titulars:
Jairo (90'), Rubén Sobrino (74') i Felipe (65', de mitjapunta)
Suplents:
Borja García (74') i Joel Arimany
Desconvocats:
Mata (sancionat)

DOS LLOCS, O TRES

Jaime Mata veu amenaçada per primer cop la titularitat i ho té ben assumit
És molt interessant. Farà que ho donem tot als entrenaments, que hi hagi intensitat. Tots podem jugar i tots podem ser compatibles
Que hi siguin tots fa que el nivell competitiu pugi, perquè tothom s'ha d'esforçar i els problemes seran nostres per decidir
Amb Borja García o Felipe a la mitja punta hi ha més espai per a tanta competència

REACCIONS

A Vitòria hi havia els cinc puntes, però Machín no va veure Sobrino a punt per debutar

FA DOS PARTITS

De combinacions, n'hi ha moltes. Va anar bé diumenge, però hem de veure què ens trobarem
Jordi Guerrero
SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA
El més important és que tots estiguem al 100%, amb una competència sana com la que hi ha
Borja García
DAVANTER DEL GIRONA
Rubén Sobrino i Jairo van fer un partit esplèndid i, si juguen, em semblarà el més normal del món
Jaime Mata
DAVANTER DEL GIRONA

Joel Arimany, un recurs present

Amb Sobrino integrat al ritme competitiu, teòricament Joel Arimany podria haver perdut expectatives de treure el cap en el primer equip. Lluny d'això, Pablo Machín va fer coincidir el debut en la lliga de l'exjugador de la Ponferradina amb una altra convocatòria del juvenil, que amb 17 anys ha marcat un rècord de precocitat amb el Girona a segona A. La presència de Joel en la convocatòria contra l'Albacete, en què l'únic davanter de baixa era Mata per sanció, fa pensar que Machín tindrà present el jove de Quart quan hi hagi alguna absència. “S'entrena amb nosaltres, té dinàmica de primer equip i un perfil que no tenim; molt bon rematador de cap”, indica Guerrero. Joel va debutar en el Girona-Saragossa (sense Jairo ni Sobrino i amb els altres puntes titulars, era l'alternativa més ofensiva a la banqueta), cinc setmanes després d'estrenar convocatòria, a Oviedo, sense Sobrino, Borja ni Felipe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)