Barça B

Similars però ben diferents

2a divisió B. El Barça B deixa enrere el descens imposant-se a l'Espanyol, superior en el primer temps. Els retocs en la zona ofensiva fan fer un salt de qualitat als de Gerard López, que l'encerta endarrerint la posició de Samper

El Barça B conserva similituds amb l'equip de fa un mes i mig. Encadena fases del joc millorables, donada la joventut d'alguns dels seus components i de l'encert dels rivals, amb trams abassegadors. La gran diferència, però, és la seva clarividència en la zona ofensiva: ahir va ser Cámara el que va marcar, però les accions individuals de Perea i Romera li han donat un altre aspecte. Els de Gerard van encadenar, contra l'Espanyol, dues victòries consecutives que els allunyen del descens, per bé que ahir els va anar de poc; el rival va ser millor en el primer temps. L'inici del segon temps, el gol i l'expulsió d'Antonio Cristian van acabar decidint a favor dels blaugrana. Amb tantes baixes, Planagumà no va poder fer més que optar per l'onze que repeteix darrerament, amb dos puntes que de seguida van pressionar la sortida de pilota del Barça. I van fer fortuna, perquè els blaugrana van patir a causa de les pèrdues en zona inicial. La destrucció de l'Espanyol deixava lliure Fali, pivot, deixant Gumbau de central, perquè el migcampista rebés la pilota i la perdés amb males entregues que es van convertir en contraatacs del rival. Els blanc-i-blaus no van estar fins en els últims metres, amb Dalmau desactivat, i no van saber canalitzar tot el perill ja que Entrena, per exemple, va fallar una ocasió clamorosa només començar.
L'Espanyol, millor
Als blaugrana els va faltar fluïdesa però en el tram inicial van recuperar algunes pilotes que els van portar a visitar Rubén. Amb tot, el primer xut a porteria no va arribar fins passada la primera mitja hora, en una falta que el porter va enviar a córner. Prèviament, els de Gerard havien aconseguit sortir de la pressió amb conduccions prop de l'àrea rival però el porter espanyolista, que va rebre insults racistes de la grada, no va haver ni d'intervenir. En el tram final del primer temps, el partit es va decantar totalment cap a l'Espanyol. Marc Roca va enviar als núvols un xut des de la frontal i Pibe va estavellar la pilota al pal, també des de lluny, abans que Rufo també voregés el gol amb un servei des de la frontal de l'àrea.
Matís decisiu
El partit va canviar del tot en el segon temps, en què Gerard va obligar Samper a intervenir en el procés de construcció. Els primers minuts van ser deliciosos per al Barça, amb el migcampista agafant la batuta i portant la pilota als tres quarts de camp rival. Aquí el Barça ja no s'encalla: van fluir accions com la del gol de Cámara, en una gran passada de Perea, o la segona groga d'Antonio Cristian, fent caure a terra Romera. Planagumà demanava calma als seus i, tot i rebre un xut de falta al travesser, va aconseguir estabilitzar el matx. Era qüestió de temps que el Barça fes una passa enrere, un pur gest reflex per amarrar la victòria, i els periquitos van obtenir-ne dues ocasions: Entrena va xutar a les mans d'Ortolà una gran jugada amb sotana de Marc Roca i, en el tram final, Robert va enviar als núvols una acció col·lectiva quan ho tenia tot a favor dins l'àrea.

BARÇA B 1 ESPANYOL B 0

BARCELONA B: Ortolá; Godswill, Tarín, Gumbau, Moi Delgado; Fali, Samper, Xemi; Perea (Rolón, 76'), Cámara (Juste, 88') i Romera (Chamorro, 66'). ESPANYOL B: Rubén; Sòria, Lluis, Antonio Cristian, Aarón; Pibe (Iago, 62'), Borja (Serrano, 80'), Roca, Entrena (Robert Simon, 74'); Rufo i Dalmau. GOLS: 1-0 (57') Cámara. ÀRBITRE: Perea Martínez. T.G.: als locals Romera, Fali; als visitants Marc Roca i Aarón. T.V.: Al visitant Antonio Cristian (60') per doble groga.

LES REACCIONS

En la primera part, ells han estat superiors, però en el segon temps el partit ha caigut del nostre costat per insistència i encert
Teníem problemes en la sortida de pilota i després del descans ens hem fet més forts
Gerard López
entrenador del barça b
En el primer temps hem estat clarament dominadors en la fase ofensiva, amb moltes arribades i diversos xuts a porteria
Ells han tingut deu minuts molt bons tornant del descans però hem aguantat bé la inferioritat