Internacional

L'Athletic perdona en el diluvi

Europa League. Sobre la gespa d'un San Mamés impracticable, malmès i ple de fang a causa d'un aiguat, el conjunt biscaí s'imposa al València per la mínima deixant escapar ocasions clares

No va ser San Mamés ahir el millor escenari per jugar un partit de futbol. Víctima d'una tempesta considerable, que no va deixar d'assotar durant el partit, el terreny de joc va quedar impracticable. Ple d'aigua i fang, sobretot a la zona central del camp, conduir la pilota era una utopia, intentar una passada curta, una temeritat, gairebé un suïcidi, i l'única solució viable va ser el joc llarg. Els biscaïns van comptar amb Aduriz i Raúl García per despenjar pilotes, mentre que els valencians només tenien Negredo, i va ser la majoria la que en va sortir victoriosa. El conjunt d'Ernesto Valverde va ser millor, va tenir més ocasions i es va acabar imposant (1-0) al conjunt valencià. Una renda curta per a la tornada, ja que l'Athletic hauria pogut augmentar-la si no hagués estat pel porter Ryan i la falta de punteria d'Aduriz, que, no obstant, va ser un dels homes del partit.

Sempre va estar més còmode l'Athletic, que va colpejar en la primera part mitjançant Raúl García, amb un cop de cap després de rematar una precisa falta centrada per Beñat. I és que el joc aeri va ser la tònica del matx, no hi havia cap altra opció. Després del descans, els locals encara van disposar de més ocasions per ampliar l'avantatge, contra un València que patia per defensar Aduriz, que va fer un recital i que va tenir-ne dues de clamoroses. També Sabin Merino hauria pogut fer el segon, dues vegades, però Ryan va sostenir els seus, per deixar amb vida el València de cara a la tornada.

El Sevilla, a zero

El campió no va passar de l'empat al feu del Basilea (0-0) i haurà de guanyar la setmana que ve al Sánchez Pizjuán si vol accedir als quarts de final. Va ser massa especulatiu l'equip d'Unai Emery al St. Jakob Park i li va faltar futbol, una cosa que no està tenint últimament. Només alguna aparició de Banega, que no va ser suficient per generar ocasions contra un rival ben endreçat que va esperar al darrere.

Doblet de Bakambu

Pas de gegant el que va fer el Vila-real per classificar-se. El conjunt groguet va superar (2-0) el Bayer Leverkusen a El Madrigal, impulsat per un doblet de Bakambu. No va guardar-se res Marcelino i el seu equip va ser molt superior al conjunt alemany. Va decantar la balança Bakambu, amb dues fogonades marca de la casa. A vegades imprecís de cara a porteria, el ràpid davanter no va fallar ahir per encarrilar l'eliminatòria pels seus.

DESAFORTUNAT

Aduriz, imperial davant Mustafi i Abdennour, en va desaprofitar dues de clamoroses

LA DADA

7
partits
sense perdre encadena l'Athletic Club en l'Europa League. Primer cop en la història.
Europa League
Vuitens de final (anada)
Xakhtar D. - Anderlecht
3-1
1-0 (21') Taison. 2-0 (24') Kucher. 2-1 (68') Acheampong. 3-1 (79') Eduardo da Silva.
Basilea - Sevilla
0-0
B. Dortmund - Tottenham
3-0
1-0 (30') Aubameyang. 2-0 (61') Reus. 3-0 (70') Reus.
Fenerbahçe - Sp. Braga
1-0
1-0 (82') Topal.
Vila-real - Bayer L.
2-0
1-0 (4') Bakambu. 2-0 (56') Bakambu.
Athletic - València
1-0
1-0 (20') Raúl García.
Liverpool - M. United
2-0
1-0 (20') Sturridge, de penal. 2-0 (73') Firmino.
Sp. Praga - Lazio
1-1
1-0 (13') Frydek. 1-1 (38') Parolo.
*Els partits de tornada es disputaran el dijous dia 17 de març.

Triomf del Liverpool en el clàssic

L'equip dirigit per Jürgen Klopp va deixar el Manchester United a un pas de l'eliminació després de derrotar-lo (2-0) a Anfield. Amb dianes de Sturridge, de penal en la primera part, i de Roberto Firmino, en la segona, els red es posen en avantatge.

El Dortmund goleja el Tottenham

Els homes de Thomas Tuchel van deixar l'eliminatòria pràcticament decidida (3-0) imposant-se al Tottenham amb un gol d'Aubameyang i dos de Reus. El Dortmund va ser molt superior al conjunt de Mauricio Pochettino, que enmig de la batalla per la Premier League –està a 5 punts del lideratge– va desconvocar Delle Ali i va deixar a la banqueta Kane, Dembele i Lamela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)