Internacional

La policia registra la UEFA

Futbol. Els cossos de seguretat van accedir a la seu de Nyon per revisar els contractes d'assignació dels drets de televisió de les competicions europees a l'Equador l'any 2006, ateses les sospites destapades per la macroinvestigació dels ‘papers de Panama'

La policia suïssa va irrompre ahir a les oficines de la UEFA a Nyon per inspeccionar diversos contractes de venda de drets televisius després que l'exsecretari general de la UEFA i ara president de la FIFA, Gianni Infantino, aparegués com un dels implicats en la macroinvestigació dels ‘papers de Panamà', destapada dimarts per diversos mitjans.

“La UEFA cooperarà totalment i posa a disposició de la policia tots els documents rellevants”, va manifestar el màxim organisme del futbol europeu en un comunicat en què també va voler deixar clar que Infantino no va cometre cap irregularitat.

Segons els documents filtrats, Infantino hauria avalat amb la seva signatura la venda dels drets televisius per veure les competicions a l'Equador l'any 2006 a l'empresa Cross Trading, amb seu en un paradís fiscal (Nieu) i propietat dels germans argentins Mariano i Hugo Jinkins, detinguts per l'escàndol de corrupció que ha esquitxat darrerament la FIFA. La UEFA, però, va explicar en el seu comunicat que els drets es van vendre a Cross Trading a través d'una licitació duta a terme per l'empresa TEAM Marketing i que va acabar sent la plataforma escollida perquè es tractava de la major oferta de mercat. “Els mitjans han tergiversat la història, és un dia trist per al periodisme”, concloïa la UEFA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)