Nàstic

futbol

2a divisió

Aliment per al somni

Nàstic. El conjunt grana fa un partit completíssim a Almeria, aprofita el poc perill que genera i obté un triomf determinant per a les aspiracions d'ascens gràcies als gols de Naranjo i Molina

Un equip que vol estar a primera ha de tenir caràcter. Ser sòlid. Solidari. Disposar d'alternatives tàctiques. I d'un gran golejador. Però no ha dependre d'ell. Ha de saber sofrir. Sobreposar-se a les errades arbitrals. Cal que disfruti. I si domina les jugades a pilota aturada, millor. El Nàstic va demostrar ahir a Almeria que té tots aquests atributs i, sense lluïment però amb un rigor que molts altres blocs voldrien, va aconseguir tres punts clau per alimentar el somni de l'ascens. L'equip de casa, tot i els quirats aparents de la seva plantilla, va topar amb un rival treballadíssim tàcticament, que gairebé no va mostrar fissures. Si a això s'hi suma la màgia d'algun dels seus futbolistes i la precisió a pilota aturada, el resultat són dos gols –una meravella de Naranjo (36') i una rematada de cap de Molina (85')– i una victòria. L'Almeria, de fet, només van poder penetrar la porteria de Manolo Reina gràcies a una clamorosa errada de l'àrbitre. Pérez Pallas no va anul·lar la rematada de cap de Ximo Navarro en el temps afegit de la primera part, amb el central en fora de joc per uns quants pams. Saber madurar els partits a segona A és bàsic. I el Nàstic ho sap fer. Així, en els primers compassos, va cedir el control de la pilota a l'Almeria sense cap tipus de complex. Els que tenen necessitats són els andalusos, i saber gestionar les emocions del rival és igual d'important que gestionar les teves. El que es va desgastar, doncs, va ser l'Almeria. Els de Gorosito ho intentaven amb el triangle ofensiu format per Pozo –el més incisiu–, Juan Ramírez i Quique. Gerard Valentín, Suzuki, Molina i Mossa, però, els van saber mantenir a ratlla. En aquest context, no era desgavellat que el Nàstic obrís la llauna. I això és el que va passar. Després d'un gol anul·lat a Suzuki per un bloqueig ofensiu dins l'àrea, va aparèixer José Naranjo. I quan l'andalús fa acte de presència, el temps s'atura. L'extrem grana està en estat de gràcia i tot el que fa li surt bé. Una bona mostra d'això és el seu 0-1. Després d'una bona recuperació dels grana, Mossa va assistir a Aburjania i el georgià va prolongar cap a Naranjo, que no s'ho va pensar dos cops i va afusellar Casto amb una canonada llunyana amb efecte, deixant la pilota lluny de l'abast del porter. Chapeau, José. Per enèsima vegada. Amb el 0-1, deu minuts de primer temps per disputar-se i l'ofici del Nàstic, el matx feia una pinta fantàstica. Però res més lluny de la realitat. Just en el darrer alè, i poc després de que Emaná xutés massa forçat quan estava sol davant del porter, l'Almeria va empatar aprofitant una errada arbitral que és per fer-s'ho mirar. Pozo va servir una falta llunyana, Morcillo va prolongar, i Ximo Navarro va sorprendre Manolo Reina rematant en una posició clarament avançada. El jutge de línia, de fet, va anul·lar en primera instància el gol, però finalment l'acabaria validant de manera incomprensible. 1-1 i a remar de nou en la segona part.
La llei del més efectiu
Si els darrers minuts de la primera part van ser relativament animats, després de la represa l'espessor es va apoderar dels dos equips. Almenys, en l'aspecte ofensiu. De mica en mica, en tot cas, els de casa, molt més necessitats, van anar pressionant el Nàstic. La defensa grana, però, va estar impecable i Manolo Reina gairebé no va haver d'intervenir. Això sí, Michel Macedo, amb una centrada enverinada, li va posar la por al cos. En el 62, va arribar la jugada del mareig de Jean Luc i l'aturada del partit gairebé deu minuts, que va fer que els grana desconnectessin per uns instants. Quan es van abstraure del que havia passat, però, van aclaparar el rival. Així, en el 85, Xavi Molina va saltar més alt que ningú en un córner servit per Juan Muñiz i va superar Casto amb una rematada de cap incontestable. Després, tocaria patir. El col·legiat va afegir set minuts i l'Almeria, com és lògic, va iniciar una operació de setge contra la porteria de Reina. La rereguarda tarragonina, però, va mantenir la línia de tot el partit i els de casa gairebé no van generar perill. Així, el Nàstic va amarrar tres punts que li van permetre anar a dormir al segon lloc de manera provisional, tot esperant el resultat de l'Alavés.

ALMERIA1
NÀSTIC2

ALMERIA: Casto; Michel Macedo, Fran Vélez, Ximo Navarro, Morcillo, Adri (Soriano, 80'); Pozo, José Ángel, Lolo Reyes, Juan Ramírez (Uche, 62'); i Quique (Ivan Sánchez, 80'). NÀSTIC: Manolo Reina; Gerard Valentín, Suzuki, Molina, Mossa (Ferran Giner, 46'); Madinda, Tejera; Cristian Lobato (Jean Luc, 55'; Muñiz, 79'), Aburjania, Naranjo; i Emaná. GOLS: 0-1 (36') Naranjo. 1-1 (45'+2') Ximo Navarro. 1-2 (85') Molina. ÀRBITRE: Pérez Pallas (col·legi gallec). T.G.: als locals Adri, Ximo Navarro, Soriano i Lolo Reyes; i als visitants Mossa, Gerard Valentín, Aburjania i Ferran Giner. T.V.: al local Fran Vélez (90'), doble amonestació. PÚBLIC: 7.538 espectadors.

22 equips
sense propera
Era molt difícil guanyar i ho hem fet. L'escenari que ara se'ns presenta és preciós, il·lusionant
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
El més important és la salut, i en situacions així el resultat passa a un segon pla. Volem dedicar la victòria a Jean Luc, el xaval s'ho mereix tot
No hem tingut continuïtat, però en defensa hem estat bé i hem aprofitat les ocasions
Xavi Molina
CENTRAL DEL NÀSTIC
Amb l'1-1, el Nàstic ha tallat el joc permanentment i, tot i dominar, ens ha faltat clarividència
Néstor Gorosito
ENTRENADOR DE L'ALMERIA

Jean Luc, en observació a l'hospital

L'ensurt del partit d'ahir el va donar l'extrem ivorià Jean Luc, que en el minut 76, poc després d'entrar al camp, va rebre un fort cop al cap després de caure malament a terra. Amb símptomes clars de mareig, els mateixos companys el van aturar i de seguida va ser atès pel cos mèdic del Nàstic. Veient que el futbolista no acabava de reaccionar bé, i després que el partit estigués aturat gairebé deu minuts, Jean Luc va ser traslladat a l'hospital Torrecárdenas d'Almeria en ambulància. Per evitar possibles complicacions i no córrer riscos innecessaris, ahir l'ivorià no va tornar amb l'autobús, juntament amb la resta de l'equip, i es va quedar al centre hospitalari, conscient però en observació, amb el doctor Carles Ridolfo. Jean Luc havia tingut un traumatisme cranioencefàlic sense pèrdua de coneixement.