Nàstic

futbol

Fase d'ascens

La factura del desgast

Nàstic. Després d'una gran recta final (17 punts de 21) i de lluitar per pujar fins a l'última jornada, l'equip grana ha enllaçat en la fase d'ascens dues derrotes per primer cop aquest curs

Números a la mà, el Nàstic arribava molt bé a la fase d'ascens. Era el millor equip dels quatre participants, per la seva tercera posició final en la lliga regular, i estava en un gran moment, amb 17 punts dels últims 21 disputats. En els cinc últims partits només havia encaixat un gol, el de l'última jornada contra l'Alavés. Un gol que, segons la plantilla, no haurien rebut si n'hagués depès l'ascens directe, ja que en aquells moments havien abaixat els braços conscients de la victòria del Leganés a Anduva. En canvi, tenint en compte els aspectes anímic i físic, la sensació és que el Nàstic ha pagat el fet de desgastar-se lluitant fins a l'última jornada per l'ascens directe, amb molts partits intensos contra rivals directes en la recta final, i, també, el cop moral, encara que no fos gaire dur, que va suposar haver de disputa la fase d'ascens. En els dos partits contra l'Osasuna, el Nàstic ha encadenat dues derrotes per primera vegada en tota la temporada (3-1 i 2-3) i ha rebut sis gols, dos més que en les set últimes jornades de la lliga regular i cinc més que en les cinc últimes.

Tant Xisco Campos com Xavi Molina van admetre després del partit de tornada de dissabte que el Nàstic es va buidar buscant l'ascens directe, perquè “és la naturalesa d'aquest equip”, segons Campos. “No se si hem pagat un peatge per això, però no es pot retreure res a l'equip”, va afirmar el capità. Sigui com sigui, els dos futbolistes asseguren que l'equip grana ha jugat una bona eliminatòria, decidida, segons asseguren, per petits detalls. El tècnic, Vicente Moreno, és de la mateixa opinió. El valencià considera que, malgrat la decepció que els va suposar no pujar de manera directa, es van recuperar anímicament per afrontar els dos partits contra l'Osasuna “en les millors garanties”.

LES FRASES

No crec que no pujar en l'última jornada hagi influït. Hem arribat bé a la fase d'ascens i l'hem afrontat en les millors garanties

CONTRAST

Vam lluitar molt per l'ascens directe. No sé si hem pagat un peatge, però no hi ha res a retreure
Xisco Campos
defensa del nÀSTIC
El Nàstic havia rebut un sol gol en els últims cinc partits de lliga, però l'Osasuna n'hi ha fet sis
Hem jugat bé els dos partits, però l'eliminatòria se'ns ha escapat per petits detalls, per accions
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

Quart tercer que no puja en sis temporades

Des que la temporada 2010/11 es van introduir les eliminatòries d'ascens per determinar el tercer equip que puja a primera, només dos tercers classificats ho han aconseguit, el Valladolid la campanya 2011/12 i l'Almeria la següent. La primera vegada que es va disputar la fase d'ascens, l'Elx va acabar quart –el tercer va ser el Barça B, que no la va jugar– i va acabar pujant el Granada. La temporada 2013/14, el Múrcia va ser el tercer classificat al final de la lliga regular, però va pujar a primera el Còrdova, mentre que la temporada passada el Girona va acabar la lliga tercer, però va ser eliminat en la primera eliminatòria i va pujar Las Palmas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció