Girona

Futbol

Segona divisió A

Allà on va acaba pujant

2a divisió A. Roger Barnils va aconseguir l'ascens a segona A fa dos cursos amb el Llagostera i ho va repetir diumenge passat amb el Sevilla B

Roger Barnils va aconseguir diumenge, amb el Sevilla Atlético, el seu segon ascens a segona divisió A. El primer el va assolir fa dues temporades amb el Llagostera, equip amb què va jugar només 251 minuts en nou partits en la segona màxima categoria del futbol espanyol abans de ser cedit, ara fa un any, al Sevilla Atlético de segona B. La seva participació al club andalús ha augmentat fins als 14 partits, 9 dels quals com a titular, i els 423 minuts, durant els quals el migcampista de Seva, de 22 anys, ha fet un gol. “Era el meu primer any fora de Catalunya, i valoro l'experiència com a molt bona. Ho que recomano als jugadors joves, perquè t'ajuda a formar-te futbolísticament”, assegura Barnils.

Tot i que no va anar convocat en cap dels dos partits de l'eliminatòria final contra el Lleida, Barnils pot presumir d'haver aconseguit dos ascensos a segona A. Fa quatre temporades, amb el Manlleu, ja va disputar una promoció d'ascens –en aquest cas a segona B–, tot i que l'equip osonenc va quedar a les portes de pujar: “Aleshores només tenia 18 anys i era el meu últim any com a juvenil”, recorda Barnils, que assegura que pujar a segona A és una tasca molt complicada: “No és gens fàcil aconseguir un ascens a segona A, i estic molt content d'haver-ho aconseguit amb aquest gran club. Per a mi és un altre objectiu personal aconseguit.”

Les probabilitats, però, que Barnils continuï l'any que ve a Sevilla i que torni a jugar a segona A són minses. Encara li queda un any més de contracte amb el Llagostera, que pot fer valer els seus drets sobre el jugador perquè torni i reforci l'equip la temporada que ve: “Tinc contracte amb el Llagostera. Encara no sé si torno o em quedo aquí [al Sevilla Atlético], però el més segur és que acabi a Llagostera.”

No amaga que la seva opció preferida seria quedar-se a Sevilla, però diu que quedarà content amb qualsevol dels dos equips: “Sigui on sigui, estaré content. I si és a Llagostera espero donar-ho tot per ajudar l'equip a tornar a segona A. Jo, que he viscut dos ascensos, he après coses i em sento capaç d'ajudar.” Barnils explica que, al llarg de la temporada a Sevilla, ha estat pendent del Llagostera, i considera que no mereixa el descens a segona B: “Cada cap de setmana el seguia i estava pendent de Twitter. És una pena que amb la bona feina que ha fet aquests dos anys hagi acabat baixant.” Confia, però, que l'equip del Gironès podrà dissenyar un grup per a la temporada que ve que li permeti recuperar la il·lusió per l'ascens: “Ben segur que el llagostera farà una plantilla per pujar.”

ROGER BARNILS

No és gens fàcil aconseguir un ascens a segona A, i estic molt content d'haver-ho aconseguit amb aquest gran club
Cada cap de setmana seguia el Llagostera. És una pena que amb la bona feina que ha fet aquests dos anys hagi baixat
Sigui en l'equip que sigui, estaré content. I si és al Llagostera espero donar-ho tot per ajudar l'equip a tornar a segona A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)