Nàstic

L'exigència creix

Nàstic. Sense el factor sorpresa i amb el llistó alt, els grana afronten una temporada amb més responsabilitat. La plantilla prefereix oblidar el passat per no afegir-se més pressió del compte

Es presenta una temporada delicada per al Nàstic, tot un repte. Ara ja no és aquell equip de fa un any, envalentit per l'ascens a segona A i amb poc a perdre, que va afrontar la temporada del retorn a segona A amb il·lusió i sense complexos, i va acabar lluitant fins al final per pujar a primera divisió. Ara és un conjunt sense el factor sorpresa, ja que tots els rivals el tindran en compte des del principi del campionat, i amb el llistó molt més alt. Caldrà veure com afronta l'equip de Vicente Moreno una temporada més exigent i si, després de fregar el cel, l'entorn es conforma només amb la permanència.

D'entrada, la plantilla grana intenta treure's de sobre la pressió afegida. Un dels pesos pesants del vestidor grana, Xavi Molina, recorda que el bon paper de temporada passada serveix de poc per a la present –“no comencem amb més punts”, apunta el de la Canonja–, més enllà de l'experiència, que no és poca cosa, això sí. “La temporada anterior ha passat, i aquesta serà molt complicada, tothom ho ha de tenir molt clar”, afirma Molina, segons el qual el nivell de segona A ha pujat, cosa que dificulta encara més les coses a tothom: “Veig la categoria més competitiva. Els teòrics aspirants de l'any passat es mantenen a la categoria, i n'han baixat tres més que són clubs molt importants, juntament amb el Mallorca, el Valladolid i l'Almeria, que no va estar bé i que ara s'han reforçat bé per estar entre els millors.”

Un altre dels veterans de la plantilla, el porter Manolo Reina, admet que “la temporada passada va ser molt bona”, però considera que no l'han de tenir com a referència, que no hi han de pensar, per no posar-se més pressió: “Hem de treballar per preparar la lliga sense mirar enrere. Serà el temps i el rendiment el que ens dirà on podrem estar.”

El que vam fer l'any passat només serveix d'experiència. No comencem la lliga amb més punts
Xavi Molina
defensa del nàstic
La temporada passada va ser molt bona, però no hem de pensar-hi per no posar-nos pressió
Manolo Reina
porter del nàstic

Més galons per a Molina i Reina

Després de la marxa de Xisco Campos i Marcos, els jugadors amb més temporades seguides al Nàstic són ara Xavi Molina, Manolo Reina, Ferran Giner, Pablo Marí i Jean Luc Assoubre, a part de Manolo Martínez, que afrontarà la setena temporada amb la samarreta grana, per bé que en dues etapes diferents. Per la seva experiència i pel seu pes el curs passat dins del terreny de joc, Manolo Reina i Xavi Molina són ara dos dels principals referents del vestidor. “Els que tenim més experiència hem de fer un pas endavant, però hem demostrat que som un grup que no depèn de ningú, ni a la gespa ni al vestidor”, diu Xavi Molina. Manolo Reina té una opinió molt similar, ja que assegura que dins la plantilla tothom ajuda, però admet que els més experimentats tenen més responsabilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)