Girona

futbol

girona

Álex Menéndez, vist i no vist

El Girona decideix rescindir el contracte de l'exjugador de l'Sporting després de constatar que el futbolista no es va lesionar en un entrenament, sinó que ja va arribar a Montilivi amb el genoll malmès

La baixa de Menéndez obliga el club a reaccionar ràpid i a trobar un esquerrà amb recorregut per actuar en el carril

El Girona haurà de reactivar la recerca d'un carriler esquerrà després que el futbolista escollit inicialment, Álex Menéndez, hagi estat rescindit unilateralment pel club de Montilivi perquè no va superar el reconeixement mèdic que se li va fer amb posterioritat a la signatura del contracte. El futbolista asturià, que va signar el 30 de juliol i va ser presentat l'1 d'agost, té trencats els lligaments encreuats del genoll dret i afectats els meniscs extern i intern. I tot i que el jugador defensa que s'ho va fer en el primer entrenament, el club sembla haver reunit prou proves i té arguments de sobres per demostrar que Menéndez ja va arribar a Montilivi amb el genoll penjant d'un fil. “Hem demanat tres opinions de tres metges diferents i tots han coincidit a dir que la lesió ja existia. I el conveni de l'AFE també deixa molt clar que els clubs tenen dues setmanes després de la signatura de contracte per fer les proves que calguin. Entenem, en vistes dels resultats, que el contracte no té validesa”, va exposar el director esportiu del Girona, Quique Cárcel. Prèviament, el club ja havia emès un comunicat on justificava la decisió de posar punt i final a la vinculació amb Álex Menéndez, que era per dues temporades: “Segons el que estableix el contracte de treball i el conveni col·lectiu per a l'activitat de futbol professional (Annexa I. Punt 4), en el transcurs dels 15 dies preceptius per a la realització de les proves mèdiques que determinen l'aptitud física del jugador, els serveis mèdics del club han detectat una greu lesió en el genoll dret, preexistent a la contractació del jugador, que li impedeixen dur a terme la prestació laboral en les condicions requerides pel Girona FC”.

Propera estació: jutjats?

“El jugador ens mereix el màxim respecte perquè és el més afectat i qui pateix una lesió important. De fet, hem parlat amb ell i l'hem intentat ajudar, però és difícil arribar a un acord quan hi ha dos punts de vista diferents.” Quique Cárcel va reconèixer que el club va plantejar a Álex Menéndez operar-se a Girona i fer la rehabilitació integral en el club de Montilivi. Però amb un contracte totalment diferent. “Amb la preexistència de la lesió, les condicions que va signar recentment són inacceptables. Hem tingut en compte el tema humà que hi ha al darrere i li hem ofert també la possibilitat de signar un any de contracte posterior.” Tot apunta, però, que el futbolista i el seu representant, Pedro Bravo (ni l'un ni l'altre van voler fer ahir declaracions sobre el tema), portaran el cas als jutjats. El Girona també té coll avall que és un cas clar i que el té guanyat. De fet, durant el curs 2015/16 (i fins i tot el 2014/15), Álex Menéndez ja va tenir seriosos problemes al genoll que ara li han fet definitivament la guitza, cosa que també fa pensar que el club de Montilivi possiblement no hi va parar massa atenció, ni a l'hora de fitxar el jugador ni tampoc en el moment de la revisió mèdica: “Se li va fer un primer reconeixement. La prova d'esforç va anar bé. Però moltes vegades, per un tema de necessitat que es reintegri al grup el més ràpidament possible –Menéndez ja es va perdre l'estada que la plantilla va fer a Manchester–, hi ha proves que queden pendents. Però una vegada fetes, si no passa el reconeixement no s'hi pot fer res”, va constatar el director esportiu. Cárcel no va entrar a valorar si el jugador va obrar de mala fe evitant comentar els problemes físics que arrossegava. “No estic aquí per jutjar res ni per buscar culpables.”

Un reforç obligat

La sobtada baixa d'Álex Menéndez obligarà el Girona a tornar a buscar un jugador per cobrir el carril esquerre, la posició més orfe que hi ha actualment a la plantilla (s'hi poden ubicar Aday i Coris, tot i que són dretans). “Amb Álex cobríem bé aquest buit. Confiàvem molt amb ell i n'estàvem contents, però ens cal un jugador per l'esquerra.”

El gran favorit seria un vell conegut, Carlos Clerc, però tot apunta que si l'Espanyol el deixa marxar finalment, el destí del badaloní serà l'Osasuna, i que el Girona ho té molt difícil, per no dir impossible. “Tenim altres opcions que ja teníem abans de fitxar Álex Menéndez i que també ens agradaven molt”, va reblar Cárcel, que espera trobar el reforç aquesta mateixa setmana.

UNA SORTIDA

Va plantejar al jugador operar-se i recuperar-se a Girona, però amb un altre contracte

TRES OPINIONS

Tres metges van explorar el genoll i van coincidir que era una lesió que ja tenia feta

DINS EL TERMINI

Després de signar el contracte, el Girona tenia 15 dies per fer més proves i rescindir

EL DESENLLAÇ

Ni el jugador ni el representant van voler parlar, però l'afer acabarà als jutjats

REACCIONS

Hem tractat el cas des de la vessant humana i li hem ofert quedar-se però amb un contracte diferent. El que va signar, ara era inacceptable
Confiàvem en aquest fitxatge i estàvem contents, però si no supera el reconeixement, no s'hi pot fer res
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU
El més afectat és el jugador, perquè té una lesió important. L'hem volgut ajudar, però l'acord és difícil quan hi ha punts de vista diferents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)