Girona

futbol

girona

“Hem actuat bé i ens defensarem”

Ignasi Mas-Bagà, director general del Girona, afirma que el club ha tingut sensibilitat amb el jugador, però que els informes mèdics deixen clar que va arribar lesionat

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) farà costat a Menéndez en la demanda contra el club

“Hem actuat bé i, si cal, ens defensarem.” Són paraules del director general del Girona, Ignasi MasBagà, que gairebé s'ha vist obligat a sortir públicament a defensar la imatge del club de Montilivi arran del rebombori generat per la decisió de l'entitat de rescindir unilateralment el contracte del jugador Álex Menéndez. “Crec que s'està tractant injustament el club. Si vam prendre la decisió d'acomiadar el futbolista és perquè tenim a sobre la taula dos informes mèdics que no deixen cap dubte que el jugador ja va arribar lesionat”, va afirmar.

Les xarxes socials han bullit i el Girona s'ha endut la pitjor part. “Nosaltres som el club, l'empresari. És lògic que la gent tingui més empatia amb un jugador. Però no pas a partir d'informacions esbiaixades”, va afegir Mas-Bagà. I el cas acabarà als jutjats, perquè l'AFE ja ha agafat les regnes de l'afer.

La cronologia

El club va anunciar la incorporació d'Álex Menéndez el dissabte 30 de juliol. No el va presentar fins al dilluns 1 d'agost, després de passar la revisió mèdica. “Aquest dia, el jugador va superar un examen cardiovascular. Però no tota la revisió mèdica es concentra en un sol dia. Sí que en la història clínica d'antecedents per lesió, el futbolista no menciona cap problema al genoll. Quan un jugador ve tocat, es diu. I el primer que es fa automàticament és una revisió sobre aquella lesió”, va exposar Mas-Bagà.

L'endemà, Álex Menéndez va sortir per primer cop a la gespa i es va lesionar. “El dimarts 2 el jugador va tenir una fallada articular del genoll en un rondo a l'inici de l'entrenament. El dimecres 3 se li va fer una ressonància a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat, que va determinar una greu lesió [lligaments encreuats i menisc], i l'informe mèdic també suggeria una cronicitat lesional. En vista d'això, el dijous 4 el portem a fer noves proves amb l'equip del doctor Ramon Cugat. El diagnòstic va ser el mateix i l'informe també va deixar clar que es tractava d'una lesió antiga. I que la fallada articular durant l'entrenament era conseqüència d'aquella lesió preexistent”, va constatar el director general del club. “Malgrat que no era un futbolista apte per desenvolupar la seva feina, el club li va oferir un nou marc contractual i la possibilitat de recuperar-se amb nosaltres, però ho va refusar. Hem tingut sensibilitat, però els informes són concloents”, va reblar Mas-Bagà.

L'AFE, a totes

Álex Menéndez ja s'ha posat en mans de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que li gestionarà la demanda contra el Girona. “La lesió es produeix després d'haver passat el reconeixement mèdic, mentre el jugador realitzava exercicis propis de l'entrenament. Per tant, estava prestant els serveis professionals amb contracte en vigor, amb la qual cosa no hi ha causa que justifiqui el seu acomiadament”, va revelar Gonzalo de Medillina, advocat de l'AFE. El dia abans, el president de l'associació, Luis Rubiales, ja havia expressat en un tuit que la decisió presa pel Girona era “insòlita, errònia, injusta i, sobretot, trista”, i va posar tota la maquinària judicial de l'AFE al servei d'Álex Menéndez.

PERJUDICATS

Mas-Bagà sosté que aquest afer “està danyant injustament” la imatge del club

UN OBLIT?

“Quan un jugador arriba tocat es diu, però ell no va mencionar cap lesió al genoll”

LESIÓ PREEXISTENT

Els informes de l'equip mèdic del doctor Cugat i de l'Hospital General són coincidents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)