Girona

Intocables al mateix lloc

Ramalho i Olivas. Machín tornarà a disposar, ara a la mateixa plantilla, de dos centrals dretans que han estat sempre fixos amb ell

Dos jugadors que han estat intocables per a Pablo Machín, però que no han coincidit mai al Girona lluitaran aquest curs per fer-se seu el costat dret de l'eix de la defensa. Jonás Ramalho va ser insubstituïble en el tram final de la temporada 2013/14 i en tot el curs 2014/15, i Kiko Olivas li va prendre el relleu en l'exercici 2015/16. La dada és concloent: amb Machín a la banqueta, el basc no s'ha perdut ni un sol minut per decisió tàctica (només l'han apartat de la gespa les lesions i dues sancions disciplinàries), mentre que l'andalús ha jugat els 46 partits possibles, dels quals 45 han estat sencers. Això sí, els 15 únics minuts que es va perdre va ser en el Girona-Còrdova (1-2), quan Machín el va substituir per buscar un canvi ofensiu que reactivés l'equip.

Qui serà l'amo de la banda dreta la temporada 2016/17? “Jo m'esforço cada dia i en cada entrenament per ser titular i jugar-ho tot”, va dir Ramalho, que fa uns mesos va signar un contracte per tres anys. “Tant de bo pogués arribar als números del curs passat, però no serà fàcil. S'ha afegit molt nivell i competència a la plantilla. A mi ja m'està bé, perquè en futbol s'ha de buscar el benefici del grup i això hi ajuda”, va constatar Olivas, a qui des de fa mesos el Girona vol ampliar el contracte. “No hi ha pressa, però la veritat és que aquí estic tranquil i molt content”, assegura.

Per les seves característiques, Ramalho es veu fins i tot amb possibilitats de jugar al carril dret. “Tinc potència i velocitat, i en algun moment determinat em puc situar a la banda.” Olivas, en canvi, ja ho descarta d'entrada. “Tots els centrals som bons en alguna cosa, però jo em veig més jugant de central al costat esquerre que no pas al carril dret”, afirma. Sigui com sigui, Pablo Machín s'haurà de decantar per un d'ells dos per cobrir el flanc dret. I al mig i a l'esquerre (Juanpe, Alcalá i aviat Marí), la titularitat s'entreveu que també serà molt cara.

LA DADA

Olivas s'ha perdut 15 minuts per raons tàctiques amb Machín i Ramalho, ni un

PROTAGONISTES

L'any passat ho vaig jugar tot, però ara tots partim de zero. I ha vingut gent de molt nivell
Kiko Olivas
CENTRAL DEL GIRONA
Jonás Ramalho
Temporada 2013/14
Partits disponible
13 Partits jugats
13 Minuts
2.470 (tots)
Temporada 2014/15
Partits disponible
37 Partits jugats
37 Minuts jugats
3.147 (de 3.240) Es perd 93 minuts perquè ha de ser substituït en el minut 42 a Valladolid i a la mitja part al camp de l'Alavés, sempre per lesió. Partits de baixa
7 (*) (*) Sempre per causa de força major: per lesió (jornades 12, 40, 41, 42 i els dos partits de ‘play-off') i per sanció per acumulació (jornades 18 i 34).
Total
Partits disponible
50 Partits jugats
50 Minuts jugats
5.617 (de 5.710)
Kiko Olivas
Temporada 2015/16
Partits disponible
46 Partits jugats
46 Minuts jugats
4.155 (de 4.170) Es perd només 15 minuts en el Girona-Còrdova (1-2). Substituït per Machín per fer un canvi més ofensiu.

L'ALTERNATIVA

Tothom vol ser titular, jo el primer, i m'esforço cada dia perquè vull jugar tots els minuts
Jonás Ramalho
central del girona
Ramalho creu que puntualment pot jugar al carril dret, però Olivas ho descarta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)