3a divisió FEF

Cada gol és or pur

3a divisió. El Vilafranca és el segon equip dels 483 que competeixen en categories estatals –de primera divisió fins a tercera– que més suma per cada diana que marca: 3,33 punts

1 gol = 3,33 punts. Una fórmula senzilla que qualsevol entrenador del món signaria amb els ulls tancats. Treure tanta rendibilitat per cada diana, però, no està a l'abast de gairebé ningú. El Vilafranca forma part d'aquest gairebé. És el segon conjunt dels 583 que competeixen en el futbol estatal –des de la primera divisió fins a la tercera– que millor aprofita cada gol que marca. De fet, només n'hi ha un que el superi, però havent fet un inici de lliga bastant més pobre. Es tracta del Villanueva madrileny, que acumula 4 punts havent fet tan sols una diana. El registre dels penedesencs, que acumulen 10 punts havent marcat tres gols, és molt millor. També hi ha el cas peculiar del Collera balear –1 punt amb 0 gols–, però ningú amb seny signaria aquests números.

El secret de tot plegat ha estat l'excepcional rendiment defensiu dels vilafranquins: una diana en contra en cinc jornades. “Quan no encaixes gols, marcant-ne un ja t'endús els tres punts, i això és el que ens està passant fins ara”, explica el porter del Vilafranca, Miguel Ramos, que està sent el més difícil de batre del grup cinquè en l'inici de lliga. El sentinella creu que aquesta ratxa és una qüestió de tendències: “Ens estan generant molt menys perill que la temporada passada i ens n'hem beneficiat.” De fet, al darrere hi havia feina a fer, perquè el curs passat el Vilafranca es va fer un fart de marcar gols, però també en va rebre molts (68 a favor i 55 en contra). “A veure si podem mantenir la tendència defensiva i recuperar el nivell ofensiu”, reflexiona Ramos, que està convençut que els números en atac milloraran: “Haver fet 3 gols en cinc jornades és circumstancial, perquè tenim futbolistes com ara Triguero, Oribe, Josu i Aday, que l'any passat van marcar sovint i que ens donaran més alegries.”

Projecte ambiciós

El curs passat el Vilafranca va caure en el play-off, però la bona temporada ha fet que s'hagi mantingut –i ampliat amb qualitat– el projecte. La plantilla, tal com explica Miguel Ramos, és molt ambiciosa. “Serem un dels equips que lluitarem a dalt, tot i que enguany hi ha uns quants projectes ambiciosos i hi haurà competència”, diu el porter. De moment, amb 10 punts, els penedesencs han començat com toca i són quarts.

ENCARA MILLOR

4
punts
havent marcat tan sols un gol ha assolit el Villanueva, del grup madrileny. És l'únic que supera el Vilafranca.

SOLIDESA

0,2
gols en contra
és la mitjana de Miguel Ramos (1 diana en 5 partits). El Vilafranca és l'equip més sòlid del grup cinquè.

LES FRASES

Tenir tres gols a favor és una cosa circumstancial. Tenim grans davanters i en farem molts més
Miguel Ramos
PORTER DEL VILAFRANCA
Quan no encaixes gols, fent-ne un t'endús tres punts. Enguany ens estan generant menys perill i traiem molt suc del que marquem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)