2a divisió A

El motor de la revelació

Reus. Ramon Folch, en la temporada del debut a segona A, no s'ha perdut cap minut, és el segon jugador de la categoria que fa més passades i ja s'ha estrenat com a golejador

El Reus és la sorpresa agradable, la revelació, en l'inici de lliga a segona A. És especialment meritori que l'equip debuti a segona A, una categoria en la qual mai no havien jugat molts dels seus futbolistes. Un d'ells n'és, ni més ni menys, el motor. Es tracta de Ramon Folch, un jugador de 26 anys que ha hagut de picar molta pedra en categories inferiors abans de fer el salt al futbol professional. Capità de l'equip, és intocable al mig del camp de Natxo González i, de moment, no s'ha perdut ni un sol minut en les set jornades de lliga disputades. Ni les rotacions dels últims dies pel partit intersetmanal a Oviedo no l'han afectat. Segons les dades oficials de la La Liga, Ramon Folch és el segon jugador de segona A que ha fet més passades, 439, darrere de Roberto Trashorras, del Rayo Vallecano. La majoria (el 67% de les llargues i el 85% de les curtes) li surten bé. A les aptituds com a mig centre hi va afegir diumenge passat, contra el Rayo, l'oportunisme en atac, ja que va marcar el seu primer gol aquesta temporada, que hauria servit perquè el seu equip aconseguís la victòria i se situés segon si no hagués estat pel gol d'Amaya en el temps afegit.

Ramon Folch és un migcampista complet, amb molt bona col·locació i qualitat. Té visió de joc, rapidesa a l'hora de fer córrer la pilota i arribada a l'àrea rival. Però per sobre de tot, el seu tècnic, Natxo González, en destaca una qualitat: “Ramon és la intel·ligència personificada i per això dóna a l'equip el que li dóna.” Segons l'entrenador basc, la raó del bon rendiment de Ramon Folch és que entén el futbol a la perfecció. Natxo González ja el considerava imprescindible a segona B, on va disputar 69 partits en les dues temporades del tècnic basc a la banqueta reusenca, i ara continua fent-ho. De moment, Aritz López Garai, futbolista amb més experiència a segona A, és la parella habitual del reusenc al doble pivot.

EL PRIMER GOL

Va ser l'autor del gol contra el Rayo, que va estar a punt de situar el Reus segon

LLOAT PEL TÈCNIC

És imprescindible per a Natxo González, que en destaca sobretot la intel·ligència
Ramon és la intel·ligència personificada i per això dóna a l'equip el que li dóna
Natxo González
entrenador del reus
Com tots els jocs, aquest s'ha d'entendre, i ell l'entén a la perfecció. I quan un jugador entén el joc tot és molt més fàcil

De regional preferent a segona A

No ha estat ràpid el camí de Ramon Folch (Reus, 4/10/1989) fins a segona A. Format al Reus, mai no va destacar especialment al planter roig-i-negre i un cop acabada l'etapa de juvenil va canviar d'aires i va passar quatre temporades entre regional preferent i primera catalana amb el Roda de Berà, el Vilafranca i el Cambrils. Malgrat el descens a primera regional amb l'equip cambrilenc, va fitxar per l'Amposta de Jordi Fabregat, amb el qual va debutar a tercera i va jugar dues bones temporades. Després va provar sort durant uns mesos a Finlàndia, l'estiu del 2012, i tot seguit va fitxar pel Conquense, nou equip de Fabregat. Titular habitual, va aconseguir l'ascens a segona B i que Sergi Parés el fitxés pel Reus, al qual va tornar set anys més tard. Va jugar bastant amb Emili Vicente el primer any i més amb Natxo González.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)