2a divisió A

futbol

Segona divisió A

El dèficit principal

Nàstic. Vicente Moreno continua buscant la fórmula per millorar les prestacions ofensives d'un equip que fa quatre duels que no marca. Introduir un segon punta de moment no ha donat fruit

Amb una registre defensiu –8 gols en contra– superior només a cinc equips, és evident que el principal problema del Nàstic en les set primeres jornades, després de les quals és cuer amb 4 punts, es troba en atac. Només ha marcat quatre gols, tots quatre en els empats de les tres primeres jornades, de manera que fa quatre partits que no marca. El tècnic, Vicente Moreno, ha anat introduint variacions jornada rere jornada, al principi a causa en bona part de les baixes que va tenir en els primers partits, i últimament perquè no troba la fórmula adequada.

El doble pivot del mig del camp, la base sobre la qual se solen sustentar la majoria d'equips, ha sofert modificacions fins ara. La temporada passada, el Nàstic va acabar la temporada amb Madinda i Tejera com a parella habitual al mig del camp. Amb tots dos un any més a l'equip, la previsió era que comencessin com a titulars, però la convocatòria del gabonès amb la seva selecció i els problemes físics i una sanció al barceloní els han tallat la continuïtat. Així, Vicente Moreno ha utilitzat, a més d'ells dos, Zahibo, Xavi Molina i Cordero per al doble pivot, que alguna vegada s'ha convertit en triple pivot. Davant seu s'han utilitzat moltes alternatives fins ara, que també han anat canviant per les baixes i pel període d'adaptació que necessiten uns fitxatges joves i provinents d'altres lligues, i també per la falta de resultats. Moreno ha utilitzat per als onzes titulars extrems clars –Jean Luc, Ferran Giner i José Carlos–, mitjapuntes de més mobilitat –Rharsalla i Delgado– i futbolistes més centrats i creatius –Cordero, Lobato i Muñiz–, però pocs d'ells han tingut una gran continuïtat.

Els dos últims partits, Moreno ha repetit l'esquema i els futbolistes ofensius per primera vegada, però només n'ha tret un punt –l'empat contra el Saragossa i la derrota de dissabte a Còrdova– i cap gol, de manera que caldrà veure si hi dóna continuïtat. Ha utilitzat el doble pivot format per Madinda i Cordero, dos interiors –Lobato i Giner– i, per primer cop, dos davanters, Uche i Àlex López, que fins llavors s'havien alternat la titularitat en punta. De moment, el Nàstic troba a faltar els màxims golejadors de la temporada passada, Achille Emaná i José Naranjo, que a l'estiu van canviar d'aires. Tot i això, cal recordar que el camerunès no va marcar fins a la jornada 12 i l'andalús, fins a la 15.

LES FRASES

Com a davanter assumeixo la crítica, però treballant el gol arribarà. De qualitat n'hi ha, falta encert i sort. Si en tenim, anirem cap amunt
1- Nàstic-Lugo (2-2)
Triple pivot amb Zahibo, Madinda i Tejera; Rharsalla i José Carlos a les bandes, i Àlex López en punta.
2- Osca-Nàstic (1-1)
Doble pivot amb Molina i Madinda; Jean Luc, Delgado i Giner en la segona línia, i Àlex López en punta.
3- Nàstic-Llevant (1-1)
Doble pivot amb Molina i Zahibo; Muñiz, Delgado i Giner en la segona línia, i Àlex López en punta.
4- Alcorcón-Nàstic (1-0)
Doble pivot amb Madinda i Tejera; Muñiz, Cordero i Delgado en la segona línia i Àlex López en punta.
5- Numància-Nàstic (1-0)
Doble pivot amb Madinda i Tejera; Muñiz, Cordero i Delgado en la segona línia, i Uche en punta.
6- Nàstic-Saragossa (0-0)
Doble pivot amb Madinda i Cordero; Lobato i Giner com a interiors, i Uche i Àlex López en punta.
7- Còrdova-Nàstic (2-0)
Doble pivot amb Madinda i Cordero; Lobato i Giner com a interiors, i Uche i Àlex López en punta.

OBSTACLES

El temps d'adaptació que necessiten els fitxatges, joves i de fora, i les baixes no ajuden
Em sento més còmode amb un altre davanter, i més si és un jugador important com Ike Uche
Àlex López
davanter del nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)