Ensopegada capital

Revés. El Figueres perd amb contundència contra l'Europa, que va marcar en els minuts clau, i la mala dinàmica fora de casa s'allarga per a la Unió

europa 3 figueres 0

EUROPA:Fer, Joel (Javi Iglesias, 65'), Cano, Alberto, Canelada, Uri, Fran Bea, Reverter (Campoy, 70'), Dani Pujol, Abel Rita i Xavi Civil (Gueri, 83').FIGUERES:Gallego, Quimo, Sergi Romero, Toni Cunill, Ferran Grau, Ritxi (Venzal, 52'), Ferron (Setti, 72'), Torque (Moha, 52'), Casanova, Maik Molist i Santi Varese.GOLS:1-0 (45') Abel Rita. 2-0 (49') Alberto. 3-0 (67') Reverter (p.).ÀRBITRE:Mancera Antón.T.G.:al local Xavi Civil; als visitants Venzal i Adrià Casanova.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 450 espectadors al Nou Sardenya.

El Figueres va tornar amb les mans buides de Gràcia després d'un duel en què no va saber trobar les connexions necessàries. L'equip de Chicho va saltar al terreny de joc amb la voluntat de dominar el joc des del primer instant. En el minut 4 Ferran Grau va provar un xut de lluny que va sortir fregant l'escaire, una acció que avisava els graciencs de la feina que haurien de fer per guanyar. Els empordanesos van mantenir una pressió molt avançada sobre la sortida de pilota escapulada i no deixaven jugar l'Europa en un partit marcat pel migcampisme.

La primera acció dels graciencs no va arribar fins al quart d'hora. Va ser a la sortida d'un córner en què Xavi Civil va rematar amb el cap i va enviar la pilota a pocs centímetres del pal esquerre de Gallego. A poc a poc, els de Joan Esteva van anar guanyant terreny a la teranyina visitant, però la Unió no renunciava a fer mal. En el minut 19, Ferron va rebre la pilota dins l'àrea però el seu xut va marxar massa desviat. En el 35', Ritxi ho va tornar a provar amb un xut molt ajustat al pal esquerre que va obligar Fer a estirar-se per evitar la diana empordanesa. La rèplica europeista no es va fer esperar i en l'acció següent Dani Pujol va superar Varese per velocitat i va penjar una passada directa al peu d'Abel Rita que, a boca de canó, va enviar la pilota a la fusta. L'acció va reactivar l'Europa i va ser el preludi del primer gol local. Just abans del descans, Dani Pujol va abaixar una pilota a la frontal de l'àrea per penetrar i deixar-la a Abel Rita, que, aquest cop, no va perdonar i va fer l'1-0 gairebé en l'últim segon.

En la represa, el Figueres no va tenir temps de reaccionar i en el minut 49 Alberto va aprofitar un córner per colpejar la pilota amb el cap i enviar-la al fons de la porteria. Era el 2-0 i, pràcticament, la sentència d'un partit amb molt poca acció ofensiva. Chicho va voler posar més efectius sobre el camp i va fer entrar Moha i Venzal, que tampoc no van disposar de grans ocasions. L'Europa va tranquil·litzar el ritme del joc i va dur el partit al seu terreny, fet que va obligar el Figueres a arriscar més. En el minut 67, en un contraatac, Romero va fer caure Reverter dins l'àrea i el col·legiat va assenyalar la pena màxima. Reverter s'encarregaria de transformar el penal des dels onze metres per rematar la feina. Amb el 3-0 el partit va morir fins que el Figueres va decidir cercar el gol de l'honor. En el 85', Moha va rematar a pler a porteria buida, però Cano va aconseguir treure la pilota sobre la línia de gol. La Unió ho va seguir intentant en els últims minuts, tancant l'Europa, però ja era massa tard.

Les sensacions són repetides. La posada en escena en la primera part no ha estat dolenta però no ha passat res i no hem incomodat
Ens falta més contundència a l'àrea contrària; hem estat tous i ens ha faltat agressivitat
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres

Continuen negats lluny de Vilatenim

El Figueres segueix sense poder enllaçar dues victòries consecutives des del mes d'octubre. Precisament el temps que fa que no guanya lluny de Vilatenim –el 30 d'octubre al camp del Vilassar (0-1)–, és a dir, quatre mesos i mig. Els resultats a fora són la xacra més gran que arrossega la Unió aquest curs, i és que els de l'Alt Empordà només han guanyat un partit a domicili aquesta temporada –han esgarrapat set empats– i han sumat, doncs, 10 punts dels 39 que té en total després de 30 jornades.

Ahir, en un camp complicat, els blanc-i-blaus no van tenir cap possibilitat d'endur-se els tres punts. Superats per l'empenta de l'Europa, el Figueres va anar a remolc del rival durant molts minuts i ja pensa en el proper duel contra el Vilassar diumenge a Vilatenim (16.30 h). Guanyar aportaria més calma.