Territorial

Fins que ho diguin les matemàtiques

Divisió d'honor juvenil. L'Espanyol esgota les últimes possibilitats per entrar en la copa del Rei, però necessita una ensopegada del Mallorca

Amb el Barça celebrant el títol i el Sabadell lamentant la seva sort en un retorn a la màxima categoria juvenil no gaire reeixit, en les dues darreres jornades de la divisió d'honor encara queden coses per decidir. A la zona alta, l'Espanyol necessita una ensopegada del Mallorca per classificar-se per a la copa del Rei, mentre que el Sant Andreu i el Bellvitge encara han de certificar la salvació.

Campió les dues últimes temporades, els blanc-i-blaus acumulen enguany 15 punts menys que el curs passat a hores d'ara (14 respecte a la 2014/15), i han vist com el Barça els passava per sobre i recuperava el tron. I en la lluita per entrar en la copa del Rei, el Mallorca també afronta les dues darreres jornades amb un lleuger avantatge. Els balears depenen d'ells mateixos per ser segons, però si l'Espanyol fa la seva feina, amb una derrota dels mallorquins en farien prou. Amb un empat, els de Xavi Morón haurien de mirar d'eixugar cinc dianes en el goal average general. “Sabem que només ens val guanyar; no podem sortir a especular. Hem de transmetre el missatge al nostre rival que anem a totes”, va comentar en la prèvia el tècnic, conscient també que la lluita pot dependre d'un gol. “Espero que en aquestes dues últimes jornades els equips vagin al màxim a guanyar”, va sentenciar.

La salvació, encarrilada

A l'altre extrem de la taula, el Bellvitge i el Sant Andreu són els altres dos catalans amb coses en joc en aquest final de lliga. “Certificar la permanència seria la cirereta del pastís a un any brutal”, diu Narcís Sirvent, tècnic d'un Bellvitge que, tot i el seu gran any, no ha trobat la manera encara de tancar la salvació. En el darrer partit, per exemple, els de l'Hospitalet no van poder passar de l'empat contra el Ferriolenc, un resultat que manté vius els balears. El Sant Andreu, per la seva banda, bé faria de sumar el punt que necessita si no vol obrir les possibilitats d'haver-se de jugar una final en l'últim partit.

LES FRASES

Espero que en aquestes últimes jornades tots els equips vagin a totes per guanyar
Xavi Morón
entrenador l'espanyol
El mèrit de l'any que ha fet l'equip ja és brutal. Certificar la permanència seria la cirereta del pastís
Narcís Sirvent
entrenador del bellvitge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)