Territorial

Futbol

Copa Catalunya

Als penals, no sempre surt cara

Copa Catalunya. El Llagostera cau eliminat en la tanda de penals després d’encaixar l’empat en el temps afegit en un partit molt gris i ple de tensió i nervis en què l’Horta va ser molt superior

horta 1(6) llagostera 1(5)

HORTA:Andrés, Salva, Castillo, Morales, Genís (Makaay, 77’), Galeano, Edgar, Jota (Nolla, 53’), Adri Lledó, Coro i Sergi Arranz.LLAGOSTERA:Flere, Chica (Ayala, 46’), Pol Gómez, Esteban (Raúl Fuster, 46’), Maynau, Tarrenchs, Carbó (Leo, 46’), Pitu (Facu, 57’), Maymí (Ousmane, 84’), Pablo Sánchez (Gabarre, 55’) i Moha.GOLS:0-1 (31’) Maymí.ÀRBITRE:Calle Martínez.T.G.:als locals Adri, Salva i Coro, i als visitants Tarrenchs, Pablo, Maymí, Pitu, Facu, Leo i Pol Gómez.T.V.:directa als locals Adri (90’) i Arranz (90’), i al visitant Leo (90’).PÚBLIC:Uns 300 espectadors.

Poques coses més poden passar en un partit que no es veiessin ahir al municipal d’Horta, on el Llagostera va caure eliminat als penals i no serà –si la federació no diu el contrari– a la final de la copa Catalunya. La derrota va ser el segon cop, i és que just abans l’Horta havia empatat en el 93’ un partit en què els llagosterencs havien fet molt poc però, tot i això, guanyaven des de la primera part amb un gol una mica afortunat de Maymí. La tensió i el joc dur van ser més protagonistes que el futbol, però els locals van merèixer el premi.

Que el futbol és capriciós va quedar molt clar en la primera part, i és que sobre el camp pràcticament només s’hi va veure un equip, l’Horta, però va ser el Llagostera qui va marxar al descans amb avantatge en el marcador. La superioritat dels locals no va tardar a deixar-se veure. Molt més ben col·locats sobre el camp, els locals van dominar en totes les zones del camp i van trobar molt més espais que els llagosterencs per desenvolupar el seu joc. De fet, en els primers 45 minuts l’Horta va disposar de deu ocasions prou clares, mentre que el Llagostera en va tenir dues, i encara gràcies. Els de Nacho Castro van controlar el mig del camp, però sobretot van fer mal per fora. Salva i Jota, a la dreta, i Genís i Adri, a l’esquerra, van ser un autèntic corcó i van generar perill una vegada i una altra. Abans del gol visitant, l’ocasió més clara la va tenir Arranz, però la seva rematada des de la frontal de l’àrea petita va sortir fregant el pal. Quan més patia el Llagostera, però, un xut de Maymí que sortia desviat va tocar Castillo i va acabar al fons de la xarxa (31’). El gol no va canviar res i l’Horta abans del descans podria haver empatat amb un remat de cap d’Arranz i un xut alt d’Edgar.

Insistència amb premi

En la segona part a l’Horta li va costar mantenir el mateix ritme i el partit es va igualar més. Tot i això, els locals van continuar arribant més a l’àrea rival, ja més per insistència que per joc. De fet, primer Ayala va haver d’evitar l’empat traient sobre la línia un xut d’Arranz, i després va ser Flere qui, amb una aturada brillant, va treure un mà a mà de Nolla. En el tram final, després que el col·legiat perdonés l’expulsió a Pitu, el partit es va embrutir i es va trencar. Ja en el 90’ una picabaralla que es veia a venir des de feia estona va acabar amb Adri i Arranz, de l’Horta, i Leo, del Llagostera, expulsats. Semblava el final, però en el 93’ Morales va caçar una centrada i de cap va fer el gol de l’empat, que feia justícia als mèrits locals i enviava el partit als penals, on es va acabar consumant la victòria dels barcelonins després que es marquessin els onze primers penals llançats i Andrés parés el llançament d’Ousmane.

Havíem fet mèrits per guanyar amb una diferència de gols considerable. És històric
Nacho Castro
entrenador de l’horta
L’Horta és just vencedor perquè ha fet més mèrits per guanyar; ho podria haver fet abans
Òscar Álvarez
entrenador del llagostera
El que han fet avui aquests nois té un mèrit increïble, perquè han jugat de cine i són justos vencedors; han rebut el premi

La federació podria canviar el signe final

Al final del partit, el Llagostera es va queixar a l’àrbitre, i és probable que aquest decideixi impugnar-lo. L’origen de la queixa és que en la picabaralla que hi va haver en el minut 90 van acabar expulsats els jugadors locals Adri Lledó i Sergi Arranz, i el visitant Leo. El cas és que en els minuts posteriors a aquesta acció, i amb l’Horta encara per darrere en el marcador, Arranz va continuar uns segons sobre el camp i fins i tot va estar a punt d’intervenir en alguna jugada. Quan l’àrbitre se’n va adonar, va parar immediatament el joc i va obligar el davanter figuerenc a abandonar el terreny de joc definitivament just abans que arribés l’empat i la posterior victòria als penals. Sigui com sigui, caldrà veure què decideix la FCF.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)