Territorial

Una volta per emmarcar

Divisió d’honor juvenil. El Girona ha acabat tercer la primera volta, a tres punts del líder, en una temporada en què la igualtat en les posicions capdavanteres és la tònica habitual

La radiografia del final de la primera volta és magnífica per al Girona, però no és la més propícia que es podia trobar. Si bé és cert que abans de començar el curs gairebé tothom hauria firmat que l’equip d’Àlex Marsal fos el tercer classificat i estigués a només tres punts del líder –el Barça–, després d’haver vist com ha anat el curs pot ser que no sembli tan bo com és. Sobretot perquè els tres punts actuals, provocats per la derrota en el darrer partit al camp d’El Olivar, són la distància més gran a la qual el Girona s’ha trobat del líder en aquestes primeres quinze jornades –ja havia estat una vegada a tres punts del Mallorca.

“No partíem amb aquests objectius a l’estiu ja que volíem sumar els punts necessaris per salvar la categoria com més aviat millor. Ara, però, ens trobem amb la confiança que dona a qualsevol equip veure’s a la part capdavantera de la taula. Sabem que som un equip capaç de competir contra qualsevol i vèncer”, valora el tècnic, Àlex Marsal, sobre l’actual situació en la classificació.

Màxima igualtat

Aquesta primera volta ha servit per comprovar la igualtat que hi ha aquesta temporada en la màxima categoria del futbol formatiu. De fet, en les quinze jornades disputades hi ha hagut cinc equips –els cinc primers a hores d’ara– que han estat líders en algun moment: el Barça (ara amb 34 punts), l’Espanyol (31), el Girona (31), El Olivar (30) i el Mallorca (28). Els gironins han ocupat la posició de màxim privilegi durant quatre jornades –de la quarta a la sisena i la vuitena–, mentre que la resta de la primera volta han oscil·lat entre la segona i la quarta posició, amb l’excepció de la primera jornada, que van ser sisens per la diferència de gols, però sempre ben a prop del primer i moltes vegades empatats a punts. “Hi ha igualtat i amb estils diferents, ja que per exemple El Olivar és un equip que basa el seu potencial en una gran defensa i potser nosaltres volem jugar més. Són a dalt de tot i tant El Olivar com nosaltres mereixem un respecte. A la segona volta els equips ens coneixeran més i segur que ens costarà més sumar punts”, diu Marsal.

Números excel·lents

Amb les xifres a la mà, la campanya del Girona s’acosta –si és que no hi arriba– a l’excel·lent. Temporades enrere sumar 31 punts era pràcticament l’objectiu, i ara ja els ha sumat en la meitat de partits. La major part els ha aconseguit a casa, i és que els d’Àlex Marsal s’han convertit en el millor local guanyant els set equips contra els que han jugat i sumant els 21 punts possibles –la victòria contra l’Espanyol va ser el colofó–. A domicili és on ha costat més sumar, amb només 10 punts de 24 possibles, i és que les quatre derrotes en els cinc últims desplaçaments han fet mal. “El problema ha estat que els desplaçaments que hem afrontat han estat complicats. En la segona volta difícilment ho sumarem tot a casa com en la primera volta. A tothom li costa sumar a fora, això és així”, valora el tècnic.

En l’aspecte golejador el Girona és el cinquè màxim golejador de la lliga amb 27 gols i el sisè menys golejat, amb setze gols en contra –la meitat encaixats contra el Barça i el Mallorca.

Amb visió de futur

Més que la classificació, al Girona no se li escapa que el més important és que el juvenil serveixi de plataforma per a les joves promeses, i en aquest sentit el rendiment de l’equip també ha ajudat a fer-ho possible. El debut de Pedro Porro la setmana passada amb el Girona en la copa i diumenge amb el Peralada a segona B és la mostra més evident.

LES VALORACIONS DEL TÈCNIC DEL GIRONA

Ens trobem amb la confiança que dona a qualsevol equip veure’s a dalt. Sabem que som un equip capaç de competir contra qualsevol
Difícilment ho sumarem tot a casa com en la primera volta. A tothom li costa sumar punts a fora. És evident
Àlex Marsal

Avui visita el San Francisco (12 h)

Sense temps per perdre, el Girona arrenca la segona volta de la temporada aquest migdia, aprofitant el dia festiu. Els gironins, que van viatjar ahir cap a Mallorca, visitaran el camp del San Francisco en el que serà el segon desplaçament seguit. L’objectiu dels d’Àlex Marsal és oblidar la derrota de diumenge al camp d’El Olivar i començar la segona volta tal com van començar la primera, amb una victòria. La superioritat dels gironins va quedar palesa a Vilablareix tot i guanyar només per la mínima (1-0), però sumar els tres punts a Mallorca mai és fàcil. I és que el San Francisco només ha perdut a casa els dos primers partits; des de llavors, els balears han sumat tots els punts, incloent-hi un triomf contra el Barça (1-0). Àlex Marsal no podrà disposar de Pachón ni d’Èric.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)