Barça B

Ballou Tabla, desequilibri i potencial per al filial

Barça B. El club blaugrana fitxa l’atacant del Montreal Impact, gran promesa del futbol nord-americà, que signa per tres temporades amb opció a dues més

El Barça B continua apuntalant el bloc per millorar prestacions en la segona volta i sortir de la delicada situació en què es troba. El club blaugrana va anunciar ahir el fitxatge de l’atacant del Montreal Impact Ballou Tabla, de 18 anys, que signa per tres temporades amb opció a dues més. La seva clàusula de rescissió serà de 25 milions d’euros, una quantitat que es multiplicarà per tres si s’executa l’opció d’allargar el contracte dos anys més. El mig ofensiu nascut a la capital de la Costa d’Ivori es converteix en la tercera incorporació que fa el Barça per al filial en aquest mercat d’hivern, tot i que és el primer futbolista amb vocació ofensiva, ja que fins ara havien arribat el pivot Christian Rivera i el central Martin Hongla.

Amb la incorporació de Ballou Tabla, el club blaugrana s’assegura tenir en nòmina una de les grans promeses del futbol nord-americà, que ja havia despertat l’interès d’altres clubs europeus. El jugador, que, tot i el seu origen ivorià, és internacional amb el Canadà, ve de destacar les darreres dues temporades. Primer, en el filial del Montreal Impact en la tercera categoria del futbol nord-americà, en què va disputar 21 partits i va marcar cinc gols. L’any passat va fer el salt al primer equip, a la MLS, i també va tenir força protagonisme (21 partits i 2 gols).

Amb Ballou, que ahir va passar la revisió mèdica i va signar el contracte, Gerard disposarà d’una alternativa més a la zona ofensiva, una part del camp darrerament castigada per les lesions i també pel fet que Aleñá i Arnaiz van tenint cada cop més continuïtat amb el primer equip. L’atacant d’arrels ivorianes, amb tot, arriba en un moment delicat per a l’equip, que està lluitant per sortir de la zona de descens, una situació que es podria donar aquesta setmana si els de Gerard guanyen demà el Granada, i la Cultural o l’Almeria punxen.

LA XIFRA

25
Milions d’euros
és la seva clàusula de rescissió. Si es fa efectiva l’ampliació de contracte, la xifra pujarà fins a 75 milions.
Ballou Jean-Yves Tabla
Abidjan, Costa d’Ivori 31-3-1999 (18 anys)
Mitjapunta i extrem Alçada: 1,75 m Pes: 70 kg
FORMACIÓ
Impact Academy (Canadà)
TRAJECTÒRIA
2016
FC Montreal (USL) 21 p. i 5 g.
2017
M. Impact (MLS) 21 p. i 2 g. El futbolista nascut a la Costa d’Ivori ja ha estat internacional amb les seleccions inferiors del Canadà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)