Barça B

Barça B

L’univers nou de Ballou

L’extrem ivorià de 18 anys va debutar contra l’Alcorcón i va deixar bons detalls en els pocs minuts que va tenir

El jugador, provinent del futbol canadenc, explica que s’està adaptant a un escenari més exigent sota la tutela de Didier Drogba, amb qui va coincidir a Montreal

Dissabte passat, en el minut 81 del Barça B-Alcorcón, Gerard López va decidir fer entrar a la gespa un jove extrem desconegut a Europa, Ballou Tabla. El futbolista de 18 anys, que acaba d’aterrar a Catalunya després de destacar en l’MLS, va debutar amb la samarreta del Barça B i ho va fer exhibint bones sensacions. De deu minuts se’n poden treure poques conclusions, però una és que l’exjugador del Montreal Impact té fam i actua desacomplexadament. L’inici és bo. Ell, doncs, estava satisfet com ningú. “Estic molt content d’haver pogut debutar, llàstima que el resultat no ha estat bo [0-1 en contra], però estic content d’haver tingut els primers minuts i espero continuar tenint-ne”, va dir el jugador nascut a la Costa d’Ivori però internacional amb el Canadà, que en qüestió d’un mes ha vist com la seva vida ha fet un canvi radical. Del futbol nord-americà, en creixement però encara poc competitiu, a les exigències del futbol professional europeu. “Jugar aquí és més difícil, tot passa molt més ràpid, es juga amb més intel·ligència i el nivell és més alt”, comentava Ballou, que explica algunes diferències entre la cultura futbolística a Europa i a l’altre costat de l’Atlàntic: “La gent aquí estima molt el futbol, allà a Montreal era molt diferent. El joc té més transcendència i la gent encaixa malament perdre. Això m’agrada.”

Ballou Tabla també va comentar com havien anat les negociacions amb el club blaugrana, amb el qual ha signat per tres temporades amb dues més d’opcionals. “Em va sorprendre la trucada del Barça, tenint en compte que soc un jugador jove i que estava jugant en l’MLS”, va dir l’extrem blaugrana, que no s’ho va pensar dues vegades: “Quan el representant em va dir que podia venir al Barça em vaig posar content i em vaig centrar a entrenar-me i a treballar per estar a punt.”

Abans del debut, trucada de Drogba

Una de les persones que està més pendent de les evolucions de Ballou Tabla és Didier Drogba, d’arrels ivorianes com ell i amb qui va coincidir a Montreal, ja que es van entrenar junts amb l’Impact durant el 2016. El davanter de 39 anys, que va aconsellar al Chelsea el seu fitxatge, l’està tutelant des de la distància. Ho explica el mateix Ballou: “Drogba em va trucar divendres i està molt orgullós. Em va dir que això és tot just el principi, que he de treballar fort cada dia per exhibir tot el meu potencial.” L’ecosistema que té a Barcelona, amb tot, és perfecte per fer-ho, tal com ell mateix admet: “És molt fàcil jugar amb aquests bons jugadors al meu costat. Aquí hi ha molt de nivell i això facilita les coses.”

La xifra
3
temporades
de durada, prorrogables a dues més, té el contracte de Ballou amb el Barça.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)