Barça B

La llosa del factor local

Barça B. El filial blaugrana es marcava el duel català contra el Nàstic com el punt de partida per reaccionar al Miniestadi, però hi continua encallat i pendent de trobar una fórmula per ressorgir

El Barça B ha reaccionat en la segona volta. Però només ho ha fet a mitges. L’equip que entrena Gerard López s’ha mostrat extraordinàriament solvent quan ha sortit de Barcelona i ja encadena tres victòries a camp contrari. Quan ha tocat jugar al Miniestadi, però, la història ha estat una altra. Dissabte passat, la fita del filial blaugrana en el duel català contra el Nàstic era revertir aquesta tendència i començar a donar alegries també a casa, però no va poder ser. Un empat i gràcies. Tot plegat confirma la tendència que ha dut l’equip a sumar més punts a domicili (18) que com a local (16).

Tot i que en el futbol hi ha mil factors per explicar tendències, el tècnic, Gerard López, té força clara l’explicació d’aquesta dinàmica. “Hi ha una part futbolística i una altra de mental”, explica el granollerí. “Pel que fa al joc, quan els rivals venen al Miniestadi se’ns tanquen més, mentre que quan juguem al seu camp, han d’intentar atacar i s’obren. Això, tenim futbolistes que ho saben aprofitar molt bé”, va afegir. D’altra banda, Gerard també remarca el pes del factor ambiental: “Hi ha un punt psicològic, al Mini els jugadors estan més pressionats, l’ambient que hi ha fa que se sentin una mica freds i no amb el màxim suport. A més, saben de la presència de la família, els representants... A fora els veig més alliberats.” L’entrenador, amb tot, no deixa de fer crides a la parròquia blaugrana per evitar situacions com la de dissabte: “Això semblava el Nou Estadi, s’ha d’entendre que necessitem el suport de la gent.”

L’ANÀLISI

Aquesta tendència és una qüestió mental, ja que a casa els jugadors se senten pressionats, i futbolístic: els rivals se’ns tanquen més
L’ambient que vivim al Mini fa que els jugadors se sentin una mica freds i no amb el màxim suport
Gerard López
entrenador del barça b
2
punts
més ha sumat el Barça B a camp contrari que a casa havent jugat el mateix nombre de partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)