Barça B

futbol

barça b

Amb un pam de nas

Barça B. El filial blaugrana es deixa igualar un avantatge de dos gols de diferència els últims 20 minuts, quan tenia l’enfrontament més controlat i amb el Numància a la lona

barça b 2 numància 2

BARCELONA B:Ortolà; Palencia, Costas, Cuenca, Cucurella; Hongla, Aleñà, Rivera (Carles Pérez, 80’); Ballou (McGuane, 70’), Abel Ruiz (Miranda, 90’) i Nahuel.NUMÀNCIA:Aitor Fernández; Markel, Elgezabal (Diamanka, 66’), Gutiérrez, Ripa; Nacho, Escassi, Íñigo Pérez, Pablo Valcarce (Marc Mateu, 66’); Guillermo i Dani Nieto (Pere Milla, 66’),GOLS:1-0 (37’) Aleñà, de penal. 2-0 (54’) Abel Ruiz. 2-1 (72’) Pere Milla. 2-2 (92’) Diamanka.ÀRBITRE:Ais Reig.T.G.:Als locals Cuenca, Hongla i Rivera.PÚBLIC:2.127 espectadors al Miniestadi.

Després de passar-se 55 minuts batallant, el Barça B va trobar una via d’escapament amb el seu encert a la porteria rival. El Numància havia estat millor en el còmput del primer temps, però el segon gol feia presagiar que el partit caminaria inexorablement cap al triomf blaugrana. Fins i tot el Numància admetia que aquell no era el seu partit fins que la baixada de revolucions va ser tal que els visitants es van trobar amb un gol i amb l’obligació d’intentar-ho. Quan el Barça B havia perdut tot el fuel, i sense referents de la casa on agafar-se, va arribar la diana de Diamanka, que posa de manifest la crisi dels de Gerard quan juguen al seu feu: 10 punts els últims 10 partits al Miniestadi.

Cucurella, Ballou i Palencia. Els primers 20 minuts, tots tres jugadors van rodar pel terra queixant-se d’alguna puntada del rival. La declaració d’intencions del Numància, doncs, era evident. Sabia que es passaria molt temps destruint més que construint i no li va fer res.

Gols balsàmics

Però tot ho feia a camp rival, de manera que el Barça B no es va poder apropar a la porteria d’Aitor fins al minut 31, quan els locals van picar el primer córner per un xut de Ballou a les cames d’un defensor. Precisament en l’únic córner del Barça en el primer temps, el filial blaugrana va poder inaugurar el marcador, però no va ser capaç d’aprofitar la mala sortida d’Aitor. Abans, els d’Arrasate van amenaçar amb dos cops de cap que van sortir desviats i un parell de serveis de cantonada. La pressió del Numància tenia els seus riscos, com que, en alguna fogonada de qualitat d’algun dels talentosos jugadors blaugrana, la pressió es fes miques i tot s’engegués a rodar. En aquest cas va ser Abel Ruiz, que, en una gran acció, va guanyar la pilota davant dos centrals, va fer una retallada perfecta i va deixar una passada franca perquè Ballou, just quan conduïa, es llancés dins l’àrea. L’àrbitre va decretar penal i Aleñà el va convertir en un oasi dins del patiment del filial per sortir de la cova.

Abans del descans, el Numància encara va poder empatar, però la rematada de Gutiérrez a centrada d’Íñigo Pérez va sortir massa alta i el xut de Guillermo, després d’una pèrdua d’Aleñà, va marxar llepant el pal.

Sentència?

El Barça va semblar sentenciar el partit amb una passada en profunditat d’Aleñà cap a Abel Ruiz que el davanter va introduir a la porteria per sota de les cames d’Aitor. A partir d’aquí, el xoc va entrar en una fase de letargia: com si els dos equips sabessin perfectament que ja no hi havia res a canviar. Arrasate es va resistir a la idea, introduint tres canvis de cop. Gerard López veia com els seus estaven acabant els torrons i quan va mirar a la banqueta només va trobar jugadors que no parlen el mateix idioma.

Pere Milla, rematant una centrada perfecta des de la banda dreta, va escurçar distàncies i va donar ales al Numància, que ni tan sols s’esperava haver de competir pel partit. De fet, els visitants van fer tirar-se enrere el rival, però tampoc van gaudir d’ocasions molt clares, mentre el Barça B desaprofitava contraatacs per matar la reacció lleonesa. No va ser una jugada espectacular, ni un driblatge, ni una genialitat. A Diamanka li va quedar la pilota morta a la frontal i va tenir l’habilitat d’ajustar-la i empatar el xoc en l’últim sospir.

Estem dolguts perquè portàvem un bon avantatge. Ens han marcat el primer i hem anat enrere
Jorge Cuenca
central del barça b
Era qüestió que no ens fessin el primer gol, perquè havíem lluitat molt i teníem el partit on volíem
Gerard López
entrenador del barça b
El seu primer gol ho ha canviat tot, perquè ells tenien la pilota però nosaltres les ocasions
Jagoba Arrasate
entrenador del numància

Les baixes provoquen el protagonisme dels nous

Ni Ballou ni McGuane estan demostrant estar preparats per a la competitivitat de la segona divisió, però Gerard López va haver d’apel·lar a la presència d’aquests jugadors a causa de les baixes al mig del camp i a la davantera. Ballou va repetir al Miniestadi com a titular després del xoc contra el Nàstic, completant 80 minuts. “Sabíem que el Numància podria pressionar a dalt i volíem aprofitar la lluita d’Abel i la velocitat de Ballou a l’espai”, va dir Gerard López en acabar el partit. De fet, la barreja entre els dos jugadors va provocar el penal que va inaugurar el marcador. La resta, a banda de les onze passades, ben poca cosa, ja que no va completar cap regateig. “És la realitat que tenim i ens hi haurem d’adaptar”, va dir Gerard López al final del partit respecte de les baixes de Galarreta, Arnaiz, Sarsanedas, Busquets i Cardona. El tècnic va destacar també la capacitat d’Hongla en el pivot: “Ha estat a bon nivell. Condicionat per la targeta que ha vist tan aviat.”